Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yaptığı 1 milyon dolarlık yardımın çekini Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da Afrika Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Erastus Mwencha'ya takdim ettiğini belirtti.

Türkiye'nin Afrika ile işbirliğini güçlendirmekte kararlı olduğunu söyleyen Ulusoy, Afrika Birliği Komisyon Başkanı Nkosazana Dlamini-Zuma ile Türkiye-Afrika işbirliği ilişkileri ve ortak ilgi alanına giren konuların yanı sıra Afrika Komisyon'unun Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı Dünya İnsani Zirvesi'nin başarısı için yaptığı geniş çaplı çalışmaları görüştüğünü kaydetti.

Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Zirvesi, 23-24 Mayıs'ta İstanbul'da toplanacak. Uluslararası insani hukuk, insani müdahale ve yardımlar alanında geleceğin gündemini belirleyecek zirvenin aynı zamanda bu alanda uluslararası hukuku ve uygulamayı güçlendirici norm oluşturması hedefleniyor. BM Genel Sekreteri Ban, zirvenin İstanbul'da yapılmasına karar verilmesinde, İstanbul'un tarihsel özelliklerinin ve lojistik yeteneklerinin yanı sıra Türkiye'nin özellikle insani alanda uluslararası, bölgesel ve ulusal düzeyde sağladığı önemli katkıların rol oynadığını vurgulamıştı.