Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, tevdi edilen görevler, bağlı kurumlar ve güncel konularla ilgili Başbakanlık Yeni Bina'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkeş, Başbakan Davutoğlu'ndan gelen bakanlık teklifini neden kabul ettiğini anlattı. 

Türkeş, '1970'li yıllarda MHP'nin kurucusu babam merhum Alparslan Türkeş, partimizi 3 milletvekiliyle iktidarortağı yapabilmişti. Bugün 80 milletvekiline sahip olan MHP ise iktidar sorumluluğundan korkup kaçıyor. Yüz binlerce ülkücünün işsiz olduğu ülkemizde MHP'yi iktidardan uzak tutmak hangi akla hizmet vermektir' dedi.

Türkeş'in açıklamalarından ilgili kısım şöyle;

BEN PARTİMİ İKTİDAR YAPTIM

-Makamları çıkar ve imtiyaz olarak değerlendiren kişilerin eleştirileri ilgi alanım değildir.

-Bu konuların çok meraklısı var, üzerine basa basa söylüyorum. Siyaset sistemi kilitleme alanı değil. Burası çözüm üretme alanıdır. Benim yaklaşımım hep böyleydi.

-Türkiye’nin meselelerine çözüm getirmeyip yol almak mümkün değildir. Bu ilkeler ışığında herkes şunu bilsin; Benim Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle benim partim MHP de iktidar olmuştur.

-Bunu kim görmezden gelmiştir, tabii ki görmek istemeyen... Şahsıma insafsızca eleştiriler o yüzden yapılıyor. Ben partimi iktidar yaptım. Beni ondan partimden atmaya çalışıyor.

BENİ MİRASYEDİ OLARAK SUÇLUYORLAR

MHP’yi iktidardan uzak tutmak hangi akla hizmet etmek. Beni soyadımdan dolayı mirasyedi olarak suçluyorlar. Ben bu ithamı aslında kabul ediyorum

Miras konusu haktır ve helaldir. Bunu ister yerim ister yemem bu benim bileceğim

SİZLER KİMİN MİRASINI YİYORSUNUZ

Sizler kimin mirasını yiyorsunuz bunu söyleyin.Ülke kaosa sürükleniyor bir tekme de ben mi atsaydım… MHP iktidar sorumluluğundan kaçıyor