AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Demirtaş, Başbakanımıza diyor ki 'PYD kuzey Suriye'de devlet kurar, siz de mal mal bakarsınız'. Ey Demirtaş, hangi oyunun içerisinde olursan ol önemli değil. Şu hükümet konbinasyonlarını kurup seni bir taraftan hükümetin içerisine dahil etmeye çalışsalar da biz onu yemeyiz. Biz Kandil'i bugün söndürüyoruz, sen de mal mal bakıyorsun" dedi.

Soylu, partisince Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 4 aydır yaşanan tabloyu herkesin gördüğünü belirterek, "Biz hep birlikte 13 yıldır en büyük avantajımızın tek başına iktidar olduğunu bir kez daha gördük. Türkiye'yi elbetteki bütün ülkelere karşı bir adım önde tutan ve bir adım öteye taşıyan en önemli meselenin tek başına iktidar olduğunu bir kere daha anladık" ifadelerini kullandı.

"Bizi sarsmaya çalışıyorlar" diyen Soylu, "13 yıldır öyle bir mukavemet gösteriyoruz ki demokrasiyi de yükseltiyoruz, Türkiye'yi de yükseltiyoruz, zenginliğimizi de yükseltiyoruz" dedi.

Soylu, terörle yaklaşık 3 aydır mücadele edildiğini vurgulayarak, "Bize diyorlar ki 'Siz çözüm sürecini yaptınız, bunları siz şımarttınız' Hayır, biz şımartmadık. Biz bir tehlikeyi engelledik. 2012'den sonra Orta Doğu'da bir cereyan başlattılar. Başlattıkları cereyanı Mısır'da, Libya'da, Suriye'de, Tunus'ta, Yemen'de hatta kuzeyimizde Ukrayna'da Gürcistan'da başlattılar. Her tarafı karıştırmak, yeniden şekillendirmek istiyorlar. Türkiye'yi dışarıda bırakmak istiyorlardı. Bizi eski Türkiye gibi muamele etmemizi istediler. Milletimize, Güneydoğu'daki kardeşlerimize şiddet uygulamamızı istediler. Ne kadar krizle karşı karşıya kaldıysak biz hep demokrasiyi yükselttik. Hiç demokrasiden vazgeçmedik" değerlendirmesinde bulundu.

 

Soylu, "Biz Suriye'ye insani bakıyoruz" diyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Biz Anadolu medeniyetinin bize emrettiği gibi bakıyoruz. Biz kardeşliğimiz açısından bakıyoruz. Biz dünyanın her yerinde mağdur, mazlum milletlere nasıl bakmışsak bugün de öyle bakıyoruz. Bize kızarlar tabi, haklılar. Onlar bizim ayarımızı bozmaya çalıştıkça, biz ilerliyoruz. Daha imzası kurumadı, daha kurdeleyle kesmesinin gününü unutmadık. 'PKK sana saldıracak, tek başına iktidar gittikten sonra PYD hemen Kuzey Suriye'de devlet kuracağım' diye meydan okuyacak, sen bütün bunlara rağmen Mersin ile Kıbrıs arasında tam 107 kilometre denizin 200 metre altında hem de anavatanla yavru vatanı birbiri ile bütünleştiren, hem de bütün bununla birlikte bir annenin bir evladıyla sanki göbek bağıyla bağlanmasıyla yeniden tesis eder gibi Kıbrıs ile Türkiye'yi, asrın su projesi ile birbirine bağlıyorsunuz. Burada milliyetçilik teraneleri anlatanlar varya, o tatlı su milliyetçileri, onlara sesleniyorum, 'Milliyetçilik budur, başka bir şey değildir'''

- "Daha yeni başladık, bir ve ikinci operasyonları yaptık"

Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Soylu, şunları kaydetti:

"Devlet Bahçeli biraz önce Adana'da konuştu. Bir aydır ben burada bir şey anlatıyorum. Bir aydır diyorum ki 'Türkiye eğer yeniden koalisyona giderse, Devlet Bahçeli bizimle koalisyon içerisinde olmayacak'. Dedim ki '1 Kasım akşamı açıklayacak bunu' ama dayanamadı, şimdi açıkladı. Adamı tanıyorum. Adana'da diyor ki bir, ben AK Parti ile koalisyon yapmayacağım, iki, HDP ile zaten yapmayacağım. Koalisyon öneriyor. Diyor ki AK Parti ile HDP yapsın. Koalisyon öneriyor AK Parti ile CHP yapsın. Derdi ne biliyor musunuz? Türkiye'yi AK Parti, CHP koalisyonuna macbur etmek. Yapmak istedikleri tek bir şey var. Türkiye'yi bu terörle mücadeleden vazgeçirmek, Türkiye'nin terörle mücadele mukavemetini azaltmak ve Türkiye'nin terörle mücadele gücünü en aza indirmek. Ne yaparsanız yapın, ben burada bir laf dedim. Ey Demirtaş, 'sen bizim Diyanetimizi kapatamazsın ama biz senin Kandil'ini söndürürüz' Hatırladınız mı bu sözü. Şimdi Demirtaş, Başbakanımıza diyor ki 'PYD kuzey Suriye'de devlet kurar, siz de mal mal bakarsınız'. Ey Demirtaş, hangi oyunun içerisinde olursan ol önemli değil. Şu hükümet konbinasyonlarını kurup seni bir taraftan hükümetin içerisine dahil etmeye çalışsalar da biz onu yemeyiz. Biz Kandil'i bugün söndürüyoruz, sen de mal mal bakıyorsun."