Ağrı Belediye Başkanı DBP’li Sırrı Sakık, Ağrı Valisi Musa Işın’ın "Bir ilimizde 40’a yakın kız, dağa kaçırılıp, iğfal edildi" açıklamasına sosyal medya hesabı Twitter’dan tepki göstererek terör örgütü PKK'yı savundu.

'ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ' VERDİK

Sırrı Sakık, yazdığı tweet’lerde Ağrı’da nüfusun yüzde 99’unun Kürt olduğunu, Kürtlerin Vali Işın’ın yaşı kadar 'Özgürlük mücadelesi’ verdiğini savundu. Hain pusular kuran, köyleri basan, ailesinin gözleri önünde askerimizi şehit eden PKK'lı teröristlerin eylemlerini 'Özgürlük Mücadelesi' olarak tanımlayan Sakık, Bingöl’ün Kiğı İlçesi doğumlu olan Vali Musa Işın için şunları yazdı: "Ama siz de bugün bize 40 yıllık savaşın çirkin söylemini hatırlattınız. Kadın bedeni ile namustan vurmak istiyorsanız. Kürtlerin yan yana mücadele ederek bunu çoktan aştığını, namusun onurlu yaşamak olduğunu, sizin de bu halkın bir evladı olduğunuzu hatırlatırım."

AĞRI VALİSİ AÇIKLADI: 40 KIZ DAĞA KAÇIRILIP İĞFAL EDİLDİ

Ağrı Valisi Musa Işın, “Kürtler’in hakkını savunduğunu iddia eden PKK terör örgütü Kürtler’i öldürüyor. Kürt çocuklarını dağa kaçıran, ölüme sürükleyen, Kürt köylerini basarak çocuklarını öldüren, Kürtler’in namusuna musallat olan PKK, çocuk ölümlerinin üzerinde ajitasyon ve karalama kampanyası yürütüyor. Bir ilçemizde kadınlar gece vakti toplantı var diyerek evlerinden alınıyor, kocaları karşı çıkınca da ölümle tehdit ediyorlar. Bir ilimizde 40’a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve siz bu halde ailelerinize dönemezsiniz diyerek orada zorla tutuluyorlar. İnsanlarımız namuslarıyla tehdit ediliyor” demişti.