AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün düzenlediği Van mitinginde "beyaz toros"tan bahsederek, "AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz toroslar dolaşacak. Biz buraları faili meçhullere bırakmayacağız" dedi.

Bu sözler üzerinde MHP, CHP ve HDP'den tepkiler geldi. Ancak CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun beyaz toros anısı dikkat çekti.. Tanrıkulu, şu an hayatta olmasını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'ya borçlu olduğu söyledi.

Tanrıkulu; Beni Fahri Kasırga kurtardı

Bilinir ki Beyaz Toros faili meçhul demek, gözaltında kayıp demek, ölüm demek. 1994 yılında, eve gitmeden önce 'ben geliyorum, kapının önüne bakın' diye telefon açıp eve gidiyorduk. Bir gün evi telefonla aradım ve 'geliyorum' dedim. 'Ben geliyorum' dedikten sonra kapının önüne Beyaz Toros gelmiş. Şans eseri arka sokaktaki girişten eve girdim.Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga o dönemde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısıydı. Kendisini arayarak plakayı verdim. Bir süre sonra bana döndü ve 'plaka sahte, sakın dışarı çıkma, kapıyı kimseye açmayın' diyerek uyardı. Bir kez de havaalanına giderken Beyaz Toros arabayla gözaltına alındım. Hemen bağırıp çağırdım, orada taksi şoförleri vardı. Onlara büromun telefon numarasını verdim. Bunun üzerine avukat arkadaşlar anında harekete geçerek beni kurtardılar.