HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları şöyle;

Geçici hükümet ülkeyi felakete götürüyor.AK Parti tek başına iktidarı kaybedince büyük bir panik ile yeniden tek başına iktidar olmanın peşine düştü. Tabiki erken seçim bir seçenek. Ölümüne yol açtığınız her insan bizim insanımızdır. Biz tüm ölenlere sahip çıkacağız. Kimse HDP'ye saldırarak temize çıkamaz. Bizim kaybetmekten makamlarımız kırmızı plakalarımız yok. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Asıl siz ne olacaksınız. O cenazelerin üzerine örttüğünüz bayrak zannediyormusunuz ki sizin pisliklerinizi örtecek.

Kendilerini Türkiye'nin sahibi bizi de vatan haini gösterenler çıkıp bu ülkeyi getirdikleri yere baksınlar. Biz bütün demokrasi güçleri ile mücadele etmeye devam edeceğiz.


Tüm yaşanan gelişmeler içinde bizi en çok üzen şey ölümlerdir.

Bahçeli'nin çağrısına yönelik soru üzerine Demirtaş, bu faşizan politikaya balıklama atlıyorlar. Asıl kendi kirli geçmişlerine, tarihlerine baksınlar. Ortada suçlanacak bir politika varsa Türkiye'yi bataklığa sürükleyen politikaların sahipleri sorgulanmalı.

Dolmabahçe Mutabakatı ile Davutoğlu'nun açıklama yapmasını bekliyoruz.

Barış sadece bir adım ötemizde duruyordu. Bu kadar şaşalarla sınır ötesi operasyonların tamamı hükümetin kendini kurtarma planıdır. HDP görevinin başındadır sizlere bunları yaptırmayacak.