7 Haziran seçimleri öncesinde Türkiye'nin partisi olma kılıfı ile farklı kesimlerin de oyunu alarak barajı geçen HDP'nin, 7 Haziran seçimleri sonrasında izlediği yol ile asıl amacını gözler önüne serdi.


DEVLETE ''KATİL'' SUÇLAMASI

PKK'nın hain saldırılarına tek bir ses dahi çıkarmayan HDP'nin Eş BaşkanlarıSelahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ her fırsatta PKK ile mücadele eden devleti  ise ''Katil'' olmakla suçladı.

AYAKLANMALARA LOJİSTİK DESTEK

Doğu ve Güneydoğu'da başta Cizre, Sur ve Nusaybin'de olmak üzere pek çok ilçede kurgulanan şehir ayaklanmalarında kazılan hendeklerin ve verilen mücadelenin meşru olduğunu savunan HDP'liler, sadece savunmak ile de yetinmeyip bu ayaklanmalara her türlü lojistik desteği de sağladıkları çok sayıda kamera kaydı ile gözler önüne serildi.

ELİ SİLAHLI TERÖRİSTLERE ''ÇOCUKLAR'' GÜZELLEMESİ

Barikatlar oluşturup, hendekler kazarak sözde ‘öz yönetim’ ilan eden teröristleri ‘çocuklar’ olarak nitelendiren HDP Eş Başkanı Demirtaş, ellerinde sadece hafif silahlar olduğunu söyleyip bölgede devlet zulmü yaşandığını öne sürdü.

RUSYA'DAN YARDIM TALEBİ

Terör yandaşlığının uluslararası alana taşıyan Eş Başkan, birçok ülke tarafından terör örgütü olarak kabul edilen PKK için de Rusya’dan yardım istedi.

''KÜRDİSTAN'I KURACAĞIZ''


7 Haziran seçimleri öncesi miting meydanlarında sözde esprili dili ile bazı kesimleri hipnotize ederek HDP'nin Türkiye partisi olacağını iddia eden HDP Eş Başkanı Demirtaş, seçim sonrasında bırakın Türkiyelileşme adına adım atmayı, Türkiye sınırları içinde ‘Kürdistan’ adlı bir devlet kuracaklarını dahi söyledi.

PKK'YA AÇIK DESTEK VEREN SKANDAL BİLDİRİ

Son olarak Eş Başkan Demirtaş'ında katıldığı Demokratik Toplum Kongresi’nden skandal bir bildiri çıktı. 14 maddelik bildirgede ‘özyönetim ilanlarına ve hendekler kazıp kentleri birer savaş alanına çeviren PKK’lı teröristlere açık destek’ verildi.

AYAKLANMAYI ''MEŞRU'' GÖRDÜLER

Bildirgede ”Halk meclislerinin ilan ettiği özyönetim ilanlarını, halkımızın her alanda yürüttüğü haklı ve meşru direnişi sahipleniyoruz” denildi.

SOKAĞA ÇAĞRI!

Kobani olaylarını bahane ederek 6-7-8 Ekim olaylarında halkı sokağa dökerek 50 kişinin öldürülmesine neden olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise DTK çıkışında yaptığı açıklamalar ile yine vatandaşları sokağa çağırdı.

''BÜTÜN İMKANLARLA DİRENİZ''

Bölgedeki yüzlerce hendeği, eli silahlı yüzlerce teröristi normal görüp yaşananların hükümetin seçimi olduğunu söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkın barış, hükümetin ise savaş istediğini belirterek ''Tankla topla bebekleri bile öldürüp, bunun üstünü psikolojik bir savaşla öretecek bir zihniyet olursa biz de elimizdeki bütün imkanlar ile direniriz'' dedi.

TEK BİR SORUŞTURMA DAHİ YOK!

PKK'ya açıkca destek veren, devleti her fırsatta ''katil'' olarak suçlayan, Türkiye sınırları içinde ‘Kürdistan’ adlı bir devlet kuracaklarını söyleyen ve kürt halkını sokağa çağırarak masum insanların ölümüne neden olan HDP Eş Başkanı Demirtaş hakkında tek bir soruşturma dahi açılmadı.