AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Rıza Zarrab'ın Amerika'da tutuklanmasını "Savcının tasarrufu" olarak değerlendiren Sarraf, "İbretle izlediğim şudur, Amerika'daki bir savcının tasarrufu üzerinden iç siyasetin nasıl dizayn edilebileceğine yönelik hastalıklı bir faaliyet var" dedi.
Çelik'in şöyle açıklamaları:
"İBRETLE İZLİYORUM"
"ABD'deki savcının tasarrufu, bu konuda bir değerlendirme yapacak değilim. Oradaki yetkililer de açıklama yapıyor fakat ibretle izlediğim şudur; ABD'deki bir tasarruf üzerine Türkiye'deki siyasetin nasıl dizayn edileceğine, bazı arkadaşlarımızla ilgili nasıl karşıtlık üretilebileceğine dair hastalıklı bir faaliyet var.
Bunun dünden itibaren Türkiye'de haber ve yorum yapılma biçimine bakıldığında oradaki açıklamalarla, bir savcının tasarrufu olarak değerlendirilmesi gereken bir olay Türkiye'nin neredeyse iç siyasetini dizayn edecek bir tasarrufmuş gibi hatta aynı kişiler Türkiye-İran-ABD ilişkilerini şekillendirecek bir uluslararası ilişkiler teorisi bile buradan üretmeye kalktılar.
"HASTALIKLI BİRTAKIM MUHALİF ÇABALAR"
Maalesef herhangi bir olayı değerlendirirken nedensellik bağı olmayan ve hastalıklı birtakım muhalif çabalarla, gerçek bağından koparılmış haber ve yorumlar yapılıyor. ABD'de bir savcı böyle bir tasarrufta bulunmuş bununla ilgili benim yapacağım bir değerlendirme yok. Bunun ötesinde Türkiye'nin içiyle ilgili şeylerin gerçek olduğunu düşünmüyorum."