Fuat Avni’yi referans alan Moskova, yargıda aklanan 17 Aralık montajlarını ısıtıp yeniden medyaya servis etti.

Türkiye sınırını ihlal ettiği için düşürülen Rus jetinin ardından gerilen Türkiye-Rusyailişkilerinde tuhaf bir gelişme yaşandı. Moskova, daha önce ‘ABD’ye ajanlık yapıyor’ gerekçesiyle okullarının kapısına kilit vurduğu Paralel Yapı’nın ipine sarıldı.

Örgüt’ün twitter trolü Fuat Avni’nin, uçak krizinden önce ‘Türkiye, Rus jetini düşürecek’ şeklindeki açıklamasını ciddiye alan Rusya, FETÖ’nün, 17-25 Aralık yalanlarını ısıtarak yeniden medyaya servis etti. Rus televizyonları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen montaj ses kayıtlarını yayınladı. Bununla da yetinmeyerek Bilal Erdoğan’ın fotoğrafı eşliğinde Türkiye’nin DAEŞ ile petrol ticareti yaptığı yalanını gündeme getirdi. Paralel Yapı’nın okullarını dünyada kapatan ilk ülke olan Rusya, ‘Amerikan ajanları tarafından yönetilen okullarıyla buna katkı verdiği’ gerekçesiyle FETÖ’ye cehpe açmıştı. Bununla da yetinmeyen Rusya, 50 Paralel Yapı yöneticisini sınır dışı etmişti. Bu şekilde devlet politikası olan Rusya, uçak krizinin ardından Türkiye düşmanı FETÖ ile işbirliğine girişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus savaş uçağının kasıtlı olarak düşürüldüğünü savunurken, Paralel trol Fuat Avni’nin yalanlarını referans kabul etti. 

BÜYÜK ÇELİŞKİ 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Vladimiroviç Putin’in 15 yıllık iktidarı döneminde 110 gazeteci öldü, 50 gazeteci ise hapse atıldı. Bu gerçeği gözardı eden Rusya Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Yetkilisi Konstantin Dolgov, MİT TIR’larını durdurarak Türkiye Cumhuriyeti’nin gizli sırlarını ifşa ettiği için tutuklanan Can Dündar’ı örnek göstererek, “Türkiye’de basın özgürlüğü yok” çıkışı yaptı.