Terör örgütü PKK Sur ve Cizre’de istediğini alamayınca yeni taktikler geliştiriyor. Kandil şehirleri karıştırıp iç savaş çıkarmak için görevlendirdiği terör örgütü üyelerini HDP ve DBP'de kritik görevlere atıyor. Buna son örnek Bingöl'de yaşandı. Geçtiğimiz aylarda Bingöl Polisi tarafından yakalanan PKK’lı Mervan Temiz’in terör örgütü tarafından DBP Bingöl İl Başkanlığı görevine getirildiği ortaya çıktı. Amaç ise Temiz’e siyasi bir rol vererek takibini zorlaştırmaktı. Bingöl'de hendek planı tutmayan PKK, üniversiteden kıvılcımı çakıp kenti karıştırmakla görevlendirilen Temiz’i görevlendirdi. Ancak hainlerin Bingöl planını Bingöl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler deşifre etti. 
Talimatla il başkanı oldu   
PKK, Bingöl Üniversitesi’ndeki yasadışı faaliyetlerini organize etmek için terör örgütü üyesi Mervan Temiz’i görevlendirdi. Temiz, terör örgütünün talimatlarıyla Bingöl Üniversitesi’ne kaydını yaptırdı. Bir süre sonra ildeki yasadışı faaliyetleri organize etmeye başladı. PKK, Temiz’in takibini zorlaştırmak ve ona statü kazandırmak için Demokratik Bölgeler Partisi’ni kullandı. DBP Bingöl teşkilatının yaptığı kongrede Temiz, Bingöl DBP İl Teşkilatı Eş Başkanı oldu. 
Dosyası kabarık
Temiz, Hatay’da PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösteriyordu. Mervan daha sonra PKK tarafından Bingöl’de düzenlenen eylem etkinliklerini aktif olarak organize etmekle görevlendirildi. Temiz, bu arada KCK/TY içerisinde Bingöl ilinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren şahıslarla irtibatlı faaliyet göstermeye devam etti. Temiz’in kırsal alandan aldığı talimatları Bingöl Üniversitesi içerisinde bulunan PKK’lı öğrencilere ve il merkezindeki yerel gençlik olarak tabir edilen YDG-H mensuplarına aktararak aktif rol aldı.