Bölücü terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Bese Hozat kod adlı Hülya Oran, erken seçim olasılığının arttığını belirterek HDP adına CHP ve ÖDP'ye ittifak teklifinde bulundu.

İttifak için Cumhuriyet Halk Partisi içindeki ulusalcıların tasfiye edilmesi gerektiğini belirten Hozat, "olası bir erken seçimde kesinlikle tüm demokrasi güçlerinin bir blok olarak hareket etmesi lazım" dedi.

"ORTAK BİR İTTİFAKLA SEÇİME GİRİLMELİ"

Mednuçe TV'ye açıklamalarda bulunan Bese Hozat, "Ortak bir ittifakla bu seçime girilmelidir. CHP, ÖDP, HDP vb. tüm demokrasi güçleri... AKP, MHP ittifakı ve faşist bloğuna karşı bir demokrasi bloğunu Türkiye'de hızla örgütleyip ciddi bir hazırlık sürecine girmelidirler" dedi.

"CHP, ENGELLEYİCİ ROL OYNADI"

Hozat CHP içinse "CHP içindeki ulusalcı damar, inkarcı, imhacı politikalardan çok fazla vazgeçmedi" diyerek, CHP'nin Kürt sorununun demokratik çözümü konusunda her zaman engelleyici bir rol oynadığını ve Kürt coğrafyasında kendisini bitirdiğini söyledi. AK Parti'nin devlet içindeki Kemalistleri tasfiye ettiğini söyleyen PKK yöneticisi, CHP'nin etkisinin böylece daha da azaldığını belirtti.