Ankara'da düzenlenen ve 97 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı terör saldırısının hemen ertesi günü aynı yerde anma töreni düzenlendi. HDP'liler Sıhhiye Meydanı'nda Ankara Tren Garı önündeki saldırıda hayatını kaybedenler anısına yere kırmızı karanfil bıraktı. 

HDP ayrıca saldırının gerçekleştirildiği alanda anma törenleri düzenlendi. Töreni HDP mitingine çeviren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Kasım genel seçimlerini işaret ederek HDP'ye oy istedi.

ANMA TÖRENİ ÖNCESİNDE YÜZLERİ GÜLEN HDP'LİLER

Miting öncesi HDP'li yetkililerin 97 kişinin ölümüne rağmen attığı kahkahalar ve şakalaşmalar ise objektiflere yakalandı.

Acıyı siyasi ranta çeviren ve açık açık HDP'ye oy isteyen Demirtaş, "Kimliklerimiz, inançlarımız, siyasi duruşumuz ne olursa olsun, bizler ezilenler olarak, ‘Bu devlet bizim, bu vatan ortak malımızdır’ diyeceğiz. Kimsenin gelip yukarıdan, tepeden bir kez daha ülkemize, haklarımıza, özgürlüklerimize el koymasına izin vermeyeceğiz. İntikamla, kinle hareket etmeyeceğiz. ‘Şiddet şiddeti doğurmasın ‘ diyeceğiz. Bunun ilk adımı yaklaşıyor. 1 Kasım’da ilk adımıdır" dedi.

Hürriyet ise Demirtaş ve diğer HDP'lilerin yüzlerinin güldüğü fotoğrafları görmezden gelerek sürekli hale getirdiği üzgün-mağdur HDP algısını yürüttü.

Öte yandan diğer partililer HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun şakalaşarak gülmesi objektiflere yansıdı.Görüntülerde Figen Yüksekdağ ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de oldukça keyifli olduğu gözüktü.