Ankara'da meydana gelen patlamada şehit olan Eskişehirli sivil memur Muammer Kosacı'nın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Paşayeva, şehidin annesinin hastanede olduğunu öğrendiğini ve çok üzüldüklerini vurguladı.

Paşayeva, Ankara'daki patlamada Eskişehirli bir asker kardeşimizin şehit olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Onun ailesine taziye ziyaretinde bulunduğumuzda annesini sordum. 'Annesi hastanede' dediler. Hâlâ tansiyonu inmemiş. Bu acının ne kadar zor olduğunu görebiliyoruz ve biz de o annemiz kadar üzüldük. O kardeşleri gördük, üzüntülerini paylaştık. Orada da söyledik. Azerbaycan olarak acınız acımız, üzüntünüz üzüntümüzdür. Biz de çok rahatsız olduk. Çok üzüldük bu olaylardan. Allah'tan şehit olanlara rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Terörü, onu yapanları, arkasındaki güçleri lanetliyoruz. Azerbaycan, tüm konularda, terörle mücadelede Türkiye'nin her zaman yanındadır.”

“TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN ÇIKAN SİLAHLARIN BAZEN HANGİ ÜLKEYE AİT OLDUĞUNU GÖREBİLİYORUZ”

Dünyada ve Batı'da çifte standart gördüklerini aktaran Ganire Paşayeva, terör örgütleri PKK ve uzantısı PYD'nin şimdiye kadar 30 binden çok can aldığına dikkat çekti.

Dünyanın buna sessiz kaldığını aktaran Paşayeva, şunları söyledi: “Biz de bütün uluslararası örgütlerde, ben Avrupa Meclisinde dış asamblesinde konuşma yaptım. Orada da çağrı yaptım Avrupa'ya. 'Artık yeter. Çifte standartlardan vazgeçin, Türkiye'nin yanında olmanın zamanı. Terör insanlık aleyhine bir suç. O yüzden de sizin de bu konuda Türkiye'nin yanında olmanız gerekir' dedim. Ama maalesef biz görüyoruz ki Batı'da da, Avrupa'da da bazı güçler Türkiye'nin yanında olmuyor. Terör örgütlerinden çıkan silahların bazen hangi ülkelere ait olduğunu görebiliyoruz. Bazı ülkelerden aldıkları politik, parasal destekleri görüyoruz. Bunlara son vermeleri gerekir. Yoksa dünyada terörün tırmanmasıyla mücadele etmemiz zor olur. O yüzden artık biz dünyaya tüm uluslararası örgütlere Azerbaycan olarak, kardeş Türkiye'nin yanında olarak 'Artık bu samimiyetsizliği, çifte standartları bitirin, bu konuda artık gerçekçi olun ve söylediğinizi yapın' diyoruz. Bu konuda her zaman Türkiye'mizin yanındayız. Terörle mücadelede inşallah birlik ve beraberlik içinde, terör örgütleriyle mücadele ederek onun kökünü kurutana kadar mücadele edeceğiz. Bunu yapmak isteyen arkasındaki güçlerin hepsinin bilmesi gerekir.”

“TÜRKİYE'NİN GÜÇTEN OLMASI, HEPİMİZİN ZARARINADIR”

Gittiği her yerde olduğu gibi Eskişehir'den de çağrıda bulunan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gittiğim her yerde bu çağrıyı seslendiriyorum. Nerede doğup yaşadığı önemli olmadan her bir Türk'ün bu konuda Türkiye'nin yanında olması gerekir. Çünkü bu terörün arkasında olanların amacı Türkiye. Türkiye'yi zayıflatmak. Herkesin bir düşünmesi lazım. Türkiye'nin güçten olması, hepimizin zararınadır. O yüzden Türkiye'nin daha çok yanında olacağız. Tüm dünyada bu konuda Türkiye'nin haklarını daha ciddi savunacağız. Terör örgütünün oradaki faaliyetleri, hangi ülkede varsa onunla mücadelemiz daha da hızlı olacak. Ben dünyanın her bir yerinde olan insanımıza ben buradan da çağrıda sesleniyorum. İdeolojisi, düşüncesi, fikri ne olursa olsun, her bir insanımız bu konuda Türkiye'nin yanında olmalıdır. Birlik ve beraberlik zamanıdır.”