Düne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Katil' diyen, her yazısında AK Parti'ye küfürler yağdıran Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü yazısında adeta itirafta bulundu. Özkök bundan sonra yazılarında AK Parti'nin yaptığı iyi şeyleri de yazacağını kendi tabiriyle fabrika ayarlarına döndüğünü söyledi.

İste Özkök'ün o yazısından bir bölüm:

Hayatım boyunca hep şuna inandım: Demokratik bir ülkede iktidar yanlısı olmak ne kadar şerefli ve meşru bir şeyse, iktidarı eleştirmek de o kadar şerefli ve meşru bir iştir. 

 Son yıllarda, gördüğüm yanlışlıklar ve haksızlıklar nedeniyle, AKP’ye eleştirel bir mesafede durdum. Bu görüşüm hâlâ da değişmedi. Ama eskiden sahip olduğum, ne yazık ki sonradan kaybettiğim bir özelliğimi de tekrar kazanacağım.

KIBRIS'I YAZMAYA ELİM GİTMEDİ

İktidar iyi bir şey yaptığı zaman, bütün kalbimle destekleyeceğim. Mesela, Kıbrıs’a su götüren hatlar açıldığında, bir vatandaş olarak o gururu ve sevinci benim de hissetmem ve yaşamam gerekirdi. Ne yazık ki elim yazmaya gitmedi... Artık gidecek...

"FABRİKA AYARLARINA DÖNÜYORUM"

Yani kıvırtmıyorum. AKP, 7 Haziran’dan sonra “fabrika ayarlarına dönme” kararı almıştı. Benim yaptığım da bu. Çok yorulduk, bu sözlere güvenmek istiyoruz