Antalya Belek’te 15- 16 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek G-20 Liderler Zirvesi için bütün hazırlıklar tamamlandı.


Zirvenin resmi programı detaylı bir çalışmayla hazırlanırken zirveye katılacak liderlerin ne zaman gelip ayrılacağı, hangi otelde kalacağı gibi konular, güvenlik gerekçesiyle açıklanmıyor.

OBAMA'YA KURŞUN GEÇİRMEZ VİLLA

ABD Lideri Obama için Regnum Carya’da kurşun geçirmez camları olan lüks bir villa inşa edildiği biliniyor, ancak Obama’nın bu villa yerine ABD donanmasına ait bir savaş gemisinde kalması en güçlü olasılık olarak duruyor.

Başkan Obama’nın ekipleri ise Calista Otel’de konaklayacak. Obama için hazırlanan villada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da konaklama ihtimali bulunuyor.

BELEK’TE 28 OTEL KAPATILDI

Zirvede 12 bin polisin yanı sıra, 11 bin personel de havalimanında karşılamadan Belek’te toplantıların yapılacağı otellere kadar pek çok alanda görev alacak.

Belek’te G-20 Zirvesi için 28 otel kullanılacak. Liderler toplantılarını Regnum Carya Golf & SPA Resort’ta gerçekleştirecek. Pazar günü gerçekleştirilecek ’Hoşgeldiniz’ resepsiyonu ve aile fotoğrafı çekimi bu otelde yapılacak.

Liderler, otelin 2 bin metrekarelik salonu ’Carya’da, dünyanın bugün karşı karşıya olduğu sorunları ve o sorunlara yönelik çözüm önerilerini konuşacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise zirvenin ikinci günü yani 16 Kasım Pazartesi saat 15.30’da konuşacak.

Zirve nedeniyle Belek’te otellerin fiyatları da arttı. Zirveyi takip etmek üzere akreditasyon yaptıran yerli ve yabancı 2 bin basın mensubu için Kaya Plazzo Otel ayrılırken kış sezonunda ortalama 300 lira olan otelin gecelik fiyatı zirve dolayısıyla 660 Euro olarak belirlendi. Zirveye katılan ülkeler, konaklama giderlerini kendileri karşılayacak.