Genel seçimleri geride bırakan Türkiye, şimdi de olası koalisyon seçeneklerine kilitlendi. MHP ve HDP üzerinde üretilen koalisyon senaryoları milliyetçilerden sert tepki gördü.

Böyle bir koalisyon girişiminin eşyanın tabiatına aykırı olduğunu ve tabandan da büyük tepki göreceğini vurgulayan MHP'li eski milletvekilleri, bu senaryonun telaffuzunun bile zaman kaybından başka bir şey olmadığını kaydettiler.
MHP eski Grup Başkanvekili  İsmail Köse: MHP şu anda 3 temel kriter ortaya koymuştur. MHP taraf olan bir partidir. MHP’nin böylesine bir partiyle koalisyon içinde olması düşünülemez.

AK PARTİ-MHP OLSUN

MHP Antalya Eski İl Başkanı Nizamettin Sağır: MHP’nin Türkiye’nin başının belası olmuş terörist başının desteklediği bir yapı içerisinde olmaz diye düşünüyorum. Problemler çözüldükten sonra  muhafazakâr bir hükümetin yani AK Parti-MHP koalisyonudur.

BARAJ ALTINA İNERLER

MHP Diyarbakır Eski İl Başkanı Abdullah Arzakçı: MHP ile HDP’nin aynı saflarda olması mümkün değil gibi görünüyor. Bu iki parti bir araya gelirse her ikisi de baraj altına iner.

İHTİMAL VERMİYORUM

MHP Ordu eski Milletvekili Rıdvan Yalçın: MHP ile HDP'nin hiçbir şekilde aynı resim içinde yer alabileceğine ihtimal vermiyorum. Ne içeriden ne de dışarıdan. Böyle bir şey mümkün değil. Bu eşyanın tabiatına da aykırıdır. Bana göre, MHP – HDP koalisyonu siyasi fanteziden ibarettir. Bunun telaffuzu bile zaman kaybından başka bir şey değildir. 

TABANA UYGUN DEĞİL

MHP Trabzon eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu: MHP, HDP’nin içinde olduğu ya da destek verdiği bir iktidara ortak olamaz. HDP, PKK’nin Meclis’teki temsilcidir. Böyle bir partiyle koalisyon kurulması MHP açısından uygun değildir. Böyle bir girişim tabandan da çok fazla tepki görür.

BU EŞYANIN TABİTINA AYKIRI

MHP Mersin eski Milletvekili Prof. Dr. Akif Akkuş: MHP, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü doğrultusunda politika yürüten bir partidir. HDP ise, PKK gibi bir örgütün partisi ya da uzantısı görünümündedir. İki partinin aynı koalisyon masasında yer alması mümkün değildir, olamaz da. Bu eşyanın tabiatına aykırıdır.

Kaynak : Akşam