Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2016 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurul'nda konuşma yaptı.
Bakanlığının ilk aylarında "Dağda benim askerimi şehit eden teröristi bile tedavi etmek benim görevimdir" dediğini anımsatan Müezzinoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Çok değil, iki yıl önce 'IŞİD'ciler Suruç'ta tedavi ediliyor' dendi. Yine çıktım 'Ben tedaviye ihtiyacı olanın kim olduğuna bakmam. Ben tedaviye ihtiyacı varsa onun tedavisini yaparım. Suçluysa o güvenliğin görevidir' dedim. Dolayısıyla buradaki temel duruşumuz insanı yaşatmaktır. Sağlığa ihtiyacı olana sağlık hizmetini vermektir.
BAYRAK DALGALANANA KADAR...
Diyarbakır Silopi'de bizim 4 numaralı aile sağlığı merkezimizdeki Türk bayrağı hainler tarafından indirildi ve buraya bir paçavra asıldı. Şimdi burada terörist tedavi edemeyiz. Buradaki vatandaşımızı da tedavi edemeyiz. Burada tedaviyi yapabilmemiz için ay yıldızlı bayrak burada dalgalanacak.
İkinci sınıf vatandaş muamelesinin, asimilasyonun ne olduğunu sizden daha iyi bilirim ama bir şeyi daha bilirim, vatanın, bayrağın, milletin ne olduğunu sizden daha iyi bilirim.
Oralarda biz hekimlik yeminimize sadık kalabilmek için diyoruz ki o teröristler silahı bırakacak ve o teröristler silahı bıraktığı zaman sorunumuz yok."