MHP'li Ormanlı Belediye BaşkanıBayram Başol'un noter kanalı ile partisinden istifa ettiği öğrenildi. AK Parti'ye geçeceği öne sürülen Bayram Başol istifası ve sonrasındaki süreçle ilgili açıklamaları daha sonra yapacağını ifade etti.

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan ise partisinden istifa eden belediye başkanı Bayram Başol için, "Ahlaki bulmuyorum, yolu açık olsun" değerlendirmesinde bulundu. AK Parti'nin özellikle milletvekili kaybettiği illerde bu tür operasyonlar başlattığını her kesin bildiğini ifade eden Ayan, "Ağaçtan düşen yaprağın yönünü rüzgar belirler. 30 Ağustos'ta ben bu konuda gerekli açıklamaları yapmıştım. Onun üzerine fazla bir şey söylemek istemiyorum. İstifası ile ilgili bize resmi olarak gelen bir şey yok. Burada Sayın Bakanımızın önünü kesebilmek için böyle bir şey var. Kendisinin önünü kesebilmek için böyle biraz zayıf düşünen arkadaşlarımız içerisinde giriş yapmaya çalışıyorlar. Siyasi ahlak açısından bunların yanlış olduğunu söylüyoruz. Tabi ki herkesin hür bir iradesi var. O bakımdan da mübarek bayramda da fazla bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

Öte yandan, parti binasında gerçekleşen bayramlaşma törenine katılan Ormanlı Belediyesi'nin 3 MHP'li meclis üyesi Varol Akcan, Abdullah Akman ve Abdullah Cebeci ise partilerinden istifa etmeyeceklerini açıkladı. İstifa etmeyeceğini dile getiren MHP'li meclis üyelerinden Varol Akcan gazetecilere yaptığı açıklamada istifanın kendileri ile bir bağı olmadığını ve belediye başkanının kendi düşüncesi olduğunu söyledi.

Akcan, "Bizler MHP'li meclis üyeleri olarak görevimizin başındayız. Bu süreçten sonrada istifa etme yada parti değiştirme gibi bir düşüncemizin olmadığını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz "dedi. MHP'li meclis üyelerinden Abdullah akman ve Abdullah Cebeci'de partisinden istifa etmeyeceklerini söyledi. Belediye Başkanı Bayram Başol ile istifa konusunu defalarca görüştüklerini belirten MHP Ormanlı Belde Başkanı Ayhan Turan ise 13 yıllık AK Parti iktidarının Ormanlı Beldesi'ne bir çivi dahi çakmadığını, belediye başkanının istifa edip AK Parti'ye geçmesini gerektirecek bir durumunda olmadığını ifade etti.

MHP'den istifa eden Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol'un bir hafta içerisinde AK Parti'ye geçeceği öğrenildi.
MHP'li Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol  partisinden istifa etti