MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin olağan kurultay olarak 18 Mart 2018'i işaret etmesi parti içi muhalefetin önünü kesmedi. Muhalif kanadın Meral Akşener'li "Bacı" formülü ise şimdilik hayata geçemedi.

BAHÇELİ, ÖZDAĞ'I DA KENDİ TARAFINA ÇEKİYOR

Bahçeli'nin kulislerde adı Genel Başkanlık için geçen Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ı da Başkanlık Divanı'na alarak önemli bir hamle planladığı öğrenildi. Özdağ'ın ihraç edilen Tuğrul Türkeş'ten boşalan Genel Başkan Yardımcılığı'na getirileceği konuşuluyor. Milletvekili seçilemeyen Koray Aydın'a da Genel Başkan başdanışmanlığı teklif edileceği öne sürülüyor.

MERAL AKŞENER KARAR VEREMEDİ

Muhalif kanadın Meral Akşener'in adaylığında birleşip güçlü bir şekilde kongreye gitme planı ise şimdilik hayata geçirilemedi. Akşener'in bu hafta sonu yapılacak MYK ve İl Başkanları toplantısından sonra adaylık konusunda karar vereceği ancak istekli olmadığı belirtiliyor.

MHP Genel Başkan adayları arasında gösterilen eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın işadamı oğlu Süleyman Servet Sazak'ın da Akşener gibi kararını hafta sonu toplanacak MYK'dan sonra netleştireceği öğrenildi.

2 İSİM ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Adaylıklarının açıklayan Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan ve Alparslan Türkeş'in eski Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Selim Kaptanoğlu olmak üzere muhalif kanatta, "Bu iş 31 Aralık'a kadar bitmeli" görüşü hakim. Muhalifler, partiyi yıl sonuna kadar olağanüstü kongreye götürmemeleri halinde Devlet Bahçeli'yi deviremeyeceklerini düşünüyor. Akşener'in aday olmaması halinde muhaliflerin Sinan Oğan üzerinde uzlaşıp delegelerden imza toplayacakları belirtiliyor.