Meydan Gazetesi yazarı Ömer Şahin, Meral Akşener'in son kararını verdiğini iddia etti. Buna göre Akşener, MHP Genel Başkanlığına aday oluyor. Akşener için Ankara ve İstanbul’da ofis tutuldu. Koray Aydın, Musavvat Dervişoğlu gibi isimleri yanına alan Akşener, salı günü ‘tüzük değişikliği’ talebiyle çıkış yapacak. 

İşte Ömer Şahin'in bugünkü köşesindeki o iddialar
...
Asıl merak konusu Meral Akşener’in ne yapacağı. 
Aday olacak mı?
Kararsız mı? 
Yarışa girmiyor mu? 
Devlet Bahçeli tüm bu salvolara karşı ne yapacak?
 
MHP gelecek haftadan itibaren hareketleniyor. Size parti kulislerinden son bilgileri aktarayım. Sinan Ogan aleni çalışıyor, oldukça enerjik. Pazartesi günü adaylığını ilan edecek. Musavvat Dervişoğlu, Ümit Özdağ ve Koray Aydın aday olmuyor.
 
AKŞENER DE YARIŞA GİRİYOR
 
Sıra geldi ‘bomba’ habere. Meral Akşener kararını vermiş ve yarışa giriyor. Meral Hanım, salı günü suskunluğunu bozuyormuş. Söylendiğine göre ‘tüzük değişimi’ talebiyle olağanüstü kongre çağrısı yapacakmış. MHP tüzüğüne göre olağanüstü kongrede genel başkanlık seçimi olmuyor. Eğer tüzükteki o ibare değişmezse 2018 yılına kadar genel başkanlık seçimi olamayacak. Akşener’in iddialı bir hazırlık içinde olduğu Dervişoğlu, Koray Aydın gibi isimlerin de onun yanında yer alacağı öne sürülüyor.