Meclis Genel Kurul toplantılarında en ön sırada, sırtını kürsüye dönerek oturmasıyla dikkat çeken AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, HDP’li vekiller kürsüye çıktığı zaman neden sırtını dönerek oturduğunu bugün’e anlattı. Emekli tümgeneral olan Ünal, “HDP Kürtler’i değil PKK’yı temsil ediyor” dedi.

 
Ünal, eylemini şöyle açıkladı: “HDP her türlü talimatı Kandil’den alıyor. Çünkü HDP, kendi başına karar alacak yeteneğe sahip değil. Kürtler’i temsil etmeyen HDP bir terör örgütüdür. İçlerinde dağda teröristlerin kendileri için kullandıkları ve üniforma diye adlandırdıkları giysilerle fotoğraf çektirenler, Ankara’da 29 subay, astsubay, sivil memurumuz ve yanlarındaki kreşten aldıkları çocuklarını katleden teröristlerin taziyesine katılanlar var. Bunlar yenilir, yutulur şeyler değil. Bunların hepsi Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre suç teşkil ediyor. Bütün bunları yapanlar terörist değil de nedir? Teröristler kürsüye çıktıklarında onlara sırtımı dönüyorum. Yaptığım bu protesto ile vermek istediğim mesaj açık ve nettir. Ben onları böyle protesto etmez, başka türlü karşılık verirsem onları kahraman yapmış olurum.” HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılacağını belirten Ünal, vatana, millete, bayrağa ihanet edenlerin hak ettikleri cezayı mutlaka alacaklarını ifade etti.  

FETÖ-PKK EL ELE ÇALIŞIYOR

PKK’nın FETÖ ile birlikte hareket ettiğini de vurgulayan Şirin Ünal, “HDP’nin Müslüman Kürtler’le hiç alakası yok. HDP, PKK’nın siyasi uzantısı. FETÖ de PKK’nın dini cemaat adı altındaki bir başka uzantısı. Bunların tek amacı var. Türkiye’nin Ortadoğu coğrafyasındaki gücünü kırmak ve İslamiyet’i zayıflatmak. Çünkü bunlar Amerika ve İsrail gibi ülkelere hizmet ediyorlar” diye konuştu.