Pınar Kaftancıoğlu’nun jet istifanın ardından görevini bağımsız olarak sürdüreceği öğrenildi.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) kurucularından olan ve 1980 yılında öldürülen gazeteci Ümit Kaftancıoğlu’nun kızı Pınar Kaftancıoğlu, 30 Mart’taki yerel seçimlerde AK Parti’den üçüncü sıra belediye meclis üyesi olup, seçildi. 20 yıldır yaşadığı Nazilli’de kurup, kızının adını verdiği 'İpek Hanım’ın Çiftliği' markasıyla doğal ürünler yetiştirip, ülke çapında satış yaparak adını duyuran

Kaftancıoğlu 2 Nisan’da mazbatasını aldı. Kaftancıoğlu’nun mazbatasını aldıktan sonraki ilk işi ise partisinden istifa etmek oldu. Çiftliğinde yaklaşık 100 kişi çalıştırdığı için 'Hanımağa' olarak bilinen Kaftancıoğlu, bu jet ayrılığıyla Türk siyasi tarihinin en hızlı istifalarından birine de imza atmış oldu.

Kaftancıoğlu’nun istifasıyla Nazilli Belediyesi’nde MHP 17, CHP ve AK Parti’nin ise 7’şer meclis üyesi kalmış oldu. Kaftancıoğlu’nun görevine bağımsız olarak devam edeceği öğrenildi. İlçe dışında olduğu öğrenilen Kaftancıoğlu’na ulaşılamadı.

Öte yandan, Nazilli’de 30 Mart’taki seçimlerde, MHP’den tekrar aday olan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, sandıktan 39 bin 829 oyla birinci olarak çıktı. AK Parti adayı Mustafa Acar’ın 27 bin 474 oyla ikinci olduğu seçimde 21 kişilik AK Parti Nazilli İlçe teşkilatı başarısız oldukları gerekçesiyle istifa etmişti. Ancak, AK Parti İl Teşkilatı istifaları kabul etmemişti.