MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliİstanbul mitingi sonrasında Ankara yolunda bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Bahçeli’nin mesajları şöyle:

İKİNCİ KUZU: (CumhurbaşkanıErdoğan’ın, “Kuzu kuzu geleceksiniz”açıklaması) Cumhurbaşkanlığı makamı anayasaya göre görevlendirme makamıdır. Oraya gitmemezlik yapılamaz. Oraya gitmek demek Erdoğan’ı kabul değil, makama saygıdır. (Espri yaparak) Burhan Kuzu da bizdendi. Bir kuzu verdik ikinci kuzuyu vermeyiz. Bundan sonra kurt, bozkurt gider artık.
 
MAHSURU YOKSA...: (Davutoğlu ile ilgili sözleri) Kamuoyunun aydınlatılması açısından konuşmasını yararlı görüyoruz. Şantaj olarak algılanmaması lazım. Mahsurlu bulmuyorsa paylaşsın.
 
BEŞ DE OLABİLİR: (5. parti ile AK Parti’de bölünmeyi mi kastediyorsunuz?) Mevcut partiler içinde siyasetin tıkanıklığa doğru gitmesine karşılık, o tıkanıklıkta siyaseti açmak, normalleştirmek için 5. parti meclis içinde kurulabilir anlamındadır. Geçmişte çok örnekleri vardır. (5. parti hükümet kurulmasında rol oynayabilir mi?) Mutlaka.
 
KOALİSYON GAYRETİ: (3. seçim ihtimali) Çok zor. Mevcut şartlar içinde koalisyon için gayret göstermek lazım. Biz de diyoruz ki; ‘Aziz milletim kaygılanma, eğer 4 şartı kabul ederlerse biz böyle bir koalisyon yapılanmasının içinde olabiliriz.’
 
KİMLER GELDİ, GEÇTİ: (AKP 4 şartı kabul etmiyor) Türkiye’nin geleceği ile ilgili AKP’liler ne malum belki de Erdoğan’dan vazgeçebilirler. Türk siyasetinde vazgeçilmez insan yoktur. Kimler geldi kimler geçti.
 
‘1400 TL VERECEĞİZ ’: Bahçeli, Twitter hesabından da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü muhtarlar toplantısını eleştirdi. Bahçeli, “Türkiye yanıp yıkılırken, canlı bombalar at oynatıp gemi azıya almışlarken kaçak ve karanlık sarayda yeni bir muhtarlar seansı düzenlendi. Muhtarlar oturduktan sonra birisi geliyor, ona buna saldırıyor, yalan konuşuyor; sonra arada bir söze girmeler, laf atmalar, hepsi tiyatro” dedi. Muhtarlara vaatlerde bulunan Bahçeli, “Tüm muhtar kardeşlerime sesleniyorum; maaşlarınızı 1400 liraya çıkaracağız, ihtiyar heyetine 150 lira huzur hakkı vereceğiz” ifadesini kullandı.