Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı AK Parti Kayseri milletvekili adayı Taner Yıldız,paralel yapılanmanın vatandaşın hür iradesine baskı uyguladığını ve Kur'an'a el bastırıp CHP ve HDP için oy istediğini söyledi.

Paralel yapıya bağlı yayın organlarında, hangi ilde, hangi partiye oy verilmesi gerektiğine ilişkin yayınlar yapıldığını belirten Yıldız, "himmet toplantılarında esnafı tehdit ediyorlar. Bu tehditleri artık gizli saklı değil, açık açık yapıyorlar" dedi.

Taner Yıldız'ın açıklamaları şöyle: 

"KUR'AN'A EL BASTIRIP CHP VE HDP'YE OY İSTİYOR"

Paralel yapılanma, seçmenin hür iradesine yönelik baskı ve tehditlerini giderek artırıyor. Üstelik bunu gizli saklı değil, açık açık yapıyorlar. Paralel yapının yayın organlarında, hangi ilde, hangi partiye oy verilmesi gerektiğine ilişkin yayınlar yapılıyor. Düzenledikleri toplantılarda Kur'an-ı Kerim'e el bastırıp, CHP ve HDP için oy istiyorlar. 

PARALEL ESNAFI TEHDİT EDİYOR

Paralel yapının esnafa yönelik tehditleri de devam ediyor. Himmet adı altında organize ettikleri toplantıları, paralel yapıya bağlı vergi müfettişleri, terör polisleri ve yargı mensuplarıyla birlikte yapıyorlar. Bu kişileri tanıştırırken, "Mehmet bey emniyetin terör şubesinde görevli, bu arkadaşımız savcı, Ahmet bey de vergi dairesinden" diyerek, vatandaşa gözdağı veriyorlar. İpek Holding'e kayyum atanmasına ilişkin süreç siyasi iktidarın değil, yargının uhdesindeki bir konudur. Yargıya intikal etmiş böyle bir konuda, malesef çok konuşuluyor. Sorulması gereken soru "niçin falan şirkete kayyum atanmıyor da, buraya atanıyor" olmalı. 

BENİ DE DİNLEDİLER

Bu yapılanma, insanların özel hayatlarına varana kadar yıllarca yasa dışı dinlemeler yaptı. Enerji Bakanlığım dönemde beni dinlediklerini biliyorum. Buna rağmen telefonumu dahi değiştirmeye gerek duymadım. Çünkü görevimi şeffaf bir anlayışla yürüttüm, ülke menfaati neyi gerektiriyorsa öyle davrandım.