MHP’de 1 Kasım seçimleri sonrası başlayan ve yargıya taşınan olağanüstü kurultay gerilimi, dün yeni bir safhaya girdi. Kurultayın yapılacağı adres olarak bildirilen Büyük Anadolu Oteli’ne gitmek isteyen ancak polis barikatını aşamayan genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, hazırladıkları ortak bildiride, “Son sözü genel başkanlar değil kurultay söyler” diyerek, olağanüstü kongreyi Haziran ayında yapacaklarını açıkladı. Dünkü gerilim dakika dakika şöyle yaşandı: 
Daha önce kurultayın yapılacağı salonda olacaklarını duyuran Akşener, Oğan, Aydın ve Özdağ, dün sabah Oğan’ın ofisinde bir araya geldi. Daha sonra Oğan’a ait minibüsle kurultayın yapılacağı otelin önüne gelen muhalif isimler ve destekçileri, Ankara Valiliği’nin kararı doğrultusunda yolu kapatan polisler tarafından durduruldu. 
İMZALARDA ÇOĞUNLUK SAĞLANDI
Otel önünde “hazirun defteri” oluşturan muhalifler, delegelerin alanda olduklarına dair imza topladı. 748 delegenin defteri imzaladığı ve böylelikle salt çoğunluğun sağlandığı iddia edildi. Barikat demirinden tutarak saatlerce bekleyen Akşener, “Emniyet’in yazılı emrini görmeden ayrılmayacağız” dedi. Oğan da, polisin elinde resmi belge olmadığını iddia ederken, kurultayın toplanamayacağı kararını veren Ankara 25. İcra Müdürü’nü de kurultaya davet ettiklerini, ancak müdürün gelmediğini söyledi.
YUMRUKLAR DA KONUŞTU
Koray Aydın ise, noter çağırarak durumu tespit ettirdiklerini belirterek, “Mayıs ayında açıklanacağı söylenen Yargıtay kararını bekliyoruz, haziranda kurultayımızı yapacağız. Bir ülkücü olarak buradaki durumu görünce ağlamak istiyorum” sözleriyle alınan güvenlik tedbirlerini eleştirdi. Alanda zaman zaman yumruklu kavgalar yaşanırken adaylardan Ümit Özdağ, polis barikatının üzerine çıkarak, kalabalığa geri gitmesi ve ön tarafta yer açılması için uyarıda bulundu. Alanda “Bahçeli istifa” sloganları atıldı.
ACIKTIK, ŞİMDİLİK EVE GİDİYORUZ
Polis barikatını aşamayan muhalifler ortak bildiri hazırladı. Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun okuduğu bildiride “Genel Merkezin talebiyle, AKP’nin kolluk kuvvetleri kurultay yapmamızı engellemektedir. Türk demokrasisi ve hukuk sarsılmıştır. Son sözü genel başkanlar değil kurultay söyler” ifadeleri kullanıldı. İlerleyen saatlerde 3 aday alandan ayrılırken, polis tedbirlerine yönelik yazılı emri görmek isteyen Meral Akşener uzun süre beklemeye devam etti. Akşener bekleyişine, öğleden sonra yaptığı bir açıklama ile son verdi. Akşener, “Polisle engellemeye çalışıyorlar. Elbette ki onlar bizim evlatlarımız, elimiz kalkmaz. Sabaha kadar bekleyecektim, ama arkadaşlar dediler ki ‘Saat 7’den beri herkes burada. Yiyecek yok, su yok, en temel ihtiyaçlarını giderecek yer yok.’ O yüzden şimdilik evimize gidiyoruz” diye konuştu.
Kongre hayali  barikata takıldı