Gürsel Tekin, “Sayın Davutoğlu diyor ki ‘Sayın Cumhurbaşkanı’nı tartıştırmayız’. Tam da biz de bunu diyoruz” diyen Gürsel Tekin şöyle devam etti: “Bizim bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanı seçildiği günden itibaren, sayın genel başkanımız talimat verdi, ‘Sayın Cumhurbaşkanı ile ilgili en ufak negatif bir cümle kimse kullanmayacak, orası cumhurbaşkanlığı makamıdır’ dedi. Gerçekten de öyle oldu.” dedi. 

“KILIÇDAROĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANI İÇİN TALİMAT

Gürsel Tekin, 10 Ağustos günü cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan ile ilgili CHP’lilere ‘Kimse negatif bir cümle kullanmayacak’ talimatını verdiğini söyledi.

“Umutlarımız hep var, umutsuz değiliz. Kaygılarımız var, biz kaygılarımızın giderilmesini istiyoruz. Sayın Davutoğlu diyor ki ‘Sayın Cumhurbaşkanı’nı tartıştırmayız’. Tam da biz de bunu diyoruz. ‘Cumhurbaşkanlık makamını tartıştırmayalım’ diyoruz. 14 maddemizin içinde o da var, herkes anayasal çerçevede kalsın. Bizim bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanı seçildiği günden itibaren, sayın genel başkanımız talimat verdi, ‘Sayın Cumhurbaşkanı ile ilgili en ufak negatif bir cümle kimse kullanmayacak, orası cumhurbaşkanlığı makamıdır’ dedi. Gerçekten de öyle oldu.