CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimleri için Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan Yuvalıdere köyünde mini bir miting düzenledi.

"BİZİM DERDİMİZ BİZE YETİYOR BİR DE..."

Partililerle selamlaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, otobüs üzerinden halka seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, "Dünya kadar derdimiz var. Sanki bizim dertlerimiz yetmiyormuş gibi 2 milyon 200 bin Suriyeli Türkiye'ye geldi. Ne olacaklar bunlar. Bizim çocuklarımız işsiz. Şimdi onlara nasıl iş bulacağız diye uğraşıp duruyorlar. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en büyük krizlerini yaşıyor. Memleketin kimin yönettiği belli değil. O açıdan bir kasım seçimleri çok önemlidir. Sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Sandığa giderken düşüneceğiz. Elimizi vicdanımıza koyacağız. 13 yıl yetki verdik. 13 yılda bu memleketi hangi sorununu çözdüler? O zaman ben sizden yetki istiyorum. Ben öyle 13 yıl, 14 yıl öyle bir yetki de istemiyorum. Ben sizden 4 yıl yetki istiyorum. Bana 4 yıl yetki verin bu ülke nasıl yönetilirmiş dünyaya göstereyim" diye konuştu.

"BEN ECEVİT'İN GELENEĞİNDEN GELİYORUM"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Ben Ecevit'in geleneğinden geliyorum. Rahmetli Ecevit'in. Rahmetli Ecevit derdi ki; 'ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen.' Biz insanca hakça bir düzen getirmek istiyoruz. Amacımız bu zaten bizim. Ben sizi düşünüyorum. Sizin için çalışıyorum. Bir şeyi sakın unutmayın; Başbakan Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Görev verilen bir kişi hükümeti kuramıyorsa, iradesini saraya ipotek ettiyse bunun bu ülkeye bir faydası olmaz. Başbakan olacak kişinin bağımsız iradesinin olması lazım. Ben yaparım demesi lazım. Birinin telkiniyle yapacaksan, yapmayacaksan, olacak, olmayacak hiçbir şey olmuyor. Ve yazık günah olan memlekete oluyor. Bana oy versin vermesin hiçbir vatandaşıma neden şu partiye oy verdin diye hiçbir suçlama getirmedim. Göreceksiniz CHP iktidarında 78 milyon vatandaşımızı kucaklayacağım. Hiç kimseyi ayrıştırmayacağım. Hiç kimseyi bölmeyeceğim. Ayrışmaktan bıktık, kavgadan bıktık. Hiç kimse ile de kavga etmeyeceğim. Gelmezler ise ben gideceğim ayaklarına. Yeter ki bu ülkede huzuru ve barışı sağlayalım" ifadelerini kullandı.

GERİ GÖNDERECEĞİM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hatırlanacağı üzeri daha önce de, Suriyelileri ülkesine geri göndereceğini söyleyerek "Kusura bakma, git kendi ülkene" demişti. Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz, Ortadoğu'ya barışı getireceğiz. Hiçbir ülkenin iç işine karışmayacağız. Suriyeli kardeşlerimizi de geri göndereceğiz. 'Kusura bakma' diyeceğiz. Git kendi ülkene" sözlerini kullanmıştı.