Kurultay sonrası ‘yenilenmiş güçlü bir yönetimle sert bir muhalefet izleneceğini’ belirten Kılıçdaroğlu, “Kendi beklentileri için çalışanların partide yeri yoktur. Kariyer için, kendi geleceği için gelenlerin partiye zarar verdiğini net gördük. CHP dava partisine dönüşmeli” dedi. Kılıçdaroğlu, özetle şu mesajları verdi:

YÜZDE 30’A SIÇRAMA FORMÜLÜ

“Bu kurultay ve sonrasında partinin iç yapılanmasına önem vereceğiz. İdeolojik olarak, çalışma yöntemleri olarak, propaganda yöntemleri olarak... Ürettiğimiz söylemlerin geniş kitlelere aktarılması için örgütün ciddi bir eğitimden geçmesi lazım. 18 Ocak’tan itibaren CHP düğmeye basacak. CHP’yi birden bire yüzde 25’lerden 30’lara fırlatmanın matematiksel bir formülü yok. Siyaset ikna yöntemine dayanır. Bütün kadrolar, CHP’nin iktidarı için çalışacak. Kendi beklentileri için çalışanların partide yeri yoktur. CHP’nin bir dava partisine dönüşmesi lazım. Bugün geldiğimiz nokta CHP’ye böyle bir tarihsel görev yüklüyor. Kariyer için, kendi geleceği için gelenlerin partiye zarar verdiğini net gördük. Türkiye bu haldeyken ben Türkiye’yi değil de kendimi düşünüyorsam, bu partiye yakışmaz.

BAŞKANLIK AÇIKLAMASI

Bu süreçte HDP’nin çok açık ve net sözlerle başkanlık sistemine karşı olup olmadığını açıklaması lazım. Gerçekten karşı mı yoksa AKP ile kapalı kapılar ardında görüşmeler mi yapılıyor? HDP ile AKP arasında başkanlık ve özerklik pazarlığı olduğuna ilişkin güçlü işaretler var. İmralı ile zaten görüşmeler devam ediyor.

PEKER AYDINLARI ÖLDÜRSE

Sedat Peker kim? Sedat Peker, kalkıp aydınlardan üç kişiyi öldürse ne olacak? Büyük bir ihtimalle Erdoğan ‘hak yerini buldu’ diyecek. Böyle bir devlet anlayışı olur mu? Beğenmezsen eleştirirsiniz. Kenan Evren döneminden ne farkı var?” (Hürriyet)