Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun avukatları Cihat Haykır ve Samet Can Olgaç'ın açtığı davanın dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun, 5 Nisan 2016'da, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada müvekkilleri Ramazanoğlu'nun şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri hatırlatılan dilekçede, "Kılıçdaroğlu'nun ahlak sınırlarını aşan sözlerinin ulusal gazetelerde haber olduğu, taraflı tarafsız her kesim tarafından kınandığı" aktarıldı.

Bu ifadeler kime karşı sarf edilirse edilsin, kesinlikle tasvip edilemeyeceği kaydedilen dilekçede, bir kadın bakana karşı kullanılmasının ise tamamen ahlak ve edep dışı olduğu, en ağır şekilde kınanması ve hukuk önünde yaptırıma tabi tutulması gerektiği kaydedildi.

"Kılıçdaroğlu'nun söz ve davranışlarıyla sürekli toplumu gerdiğine, çirkin ve hakaret edici bir üslupta konuşmayı ilke edindiği" ifadesine yer verilen dilekçede, "Kılıçdaroğlu'nun TBMM Genel Kurulundaki her konuşmasının ağır hakaretler içerdiği" savunuldu.