CHP'nin Antalya kampının 6 saat süren basına kapalı bölümünde söz alan vekillerin çoğunluğu dokunulmazlık oylamasında "Evet" oyu kullanılmasını eleştirdi, bazı milletvekilleri de düzenlemenin Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürülmesini istedi.

AYM İÇİN İMZA VERENİ PARTİDEN ATARIM

Eleştiri ve önerilere yanıt veren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlık düzenlemesini AYM’ye taşımayı düşünmediklerini belirterek, “HDP’nin başvurusu için imza verilmesi de yasak. Başvuru için imza veren olursa partiden atarım. Ancak fezlekesi olan arkadaşlarımız AYM’ye bireysel başvuru hakkını kullanabilir. Bunun için hukuki destek de vereceğiz. Hatta gerekirse AYM ile de yetinmeyeceğiz. Bireysel başvuru haklarını bu arkadaşlarımız AİHM’ye kadar kullanabilirler” bilgisini verdi.

"TAKTİK GEREĞİ ÖYLE DAVRANDIK"

Habertürk'te yer alan habere göre; bazı vekillerin ilk turda CHP'nin "Evet" demesine yönelik eleştirilerini de yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Taktik gereği öyle davrandık. Yoksa biz baştan beri ilkesel tutumuzu ortaya koyduk ve 'Evet' oyu kullanacağımızı kamuoyuna deklare ettik. İkinci turda da bu ilkesel duruşumuzun gereğini yerine getirdik" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu: HDP için imza vereni partiden atarım