Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu The Wall Street Journal Türkiye'ye konuştu ve Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin tek bir adayı desteklemesine yeşil ışıl yaktığını ifade etti.

İşte Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sorulara verdiği cevaplar:

Cumhurbaşkanlığı seçimi var önümüzde. Yerel seçimlerde partiler nezdinde resmi bir destek verilmemiş olsa da muhalif seçmen partiye bakmaksızın güçlü adayda birleşti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bunu partiler bazında işbirliğine dökmeye hazır mısınız?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük bir olasılıkla o olabilir. Zaten iki turlu bir seçim. İlk turda yüzde 51 aşılmadığı zaman ikinci turda ister istemez bu birliktelik kendiliğinden olacaktır. Bizim kafamızda da birkaç isim var. Ama takdir ederseniz şimdi deklere edecek birşey yok.

"Cumhurbaşkanlıı konusunda iyi eğitim almış, yabancı dil bilen dünyayı ve Türkiye dengelerini iyi bilen bir kişi üzerinde uzlaşırsak birinci turda da işbirliği olabilir"

İlk turdan işbirliği ihtimaliniz olabilir mi?

Onu biraz zaman gösterecek. Önce şu nokada bizim bir uzlaşmamız lazım. Siyasi kimliği çok öne çıkmamış, bir partiye olan aidiyeti çok öne çıkmamış ama toplumun her kesimini kucaklayan. iyi eğitim almış, yabancı dil bilen, dünyayı ve Türkiye dengelerini iyi bilen bir kişi üzerinde uzlaşırsak birinci turda da olabilir tabi.