CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'ın ardından en kapsamlı değerlendirmesini bugün gerçekleştirecek Parti Meclisi (PM) toplantısında yapacak. Gerek seçimlerde alınan yüzde 24.9'luk oy oranı gerekse de oluşan siyasi tabloda koalisyon ya da diğer hükümet seçenekleri konusunda PM üyelerinin görüşlerini tek tek dinleyecek olan Kılıçdaroğlu, partisinin önümüzdeki süreçte izleyeceği stratejiyi belirleyecek.

Genel seçimlerde yüzde 24.9'luk oy oranı ile ikinci parti olan CHP'de ana gündem maddesini hükümet formülleri ve erken seçim oluştursa da parti içi muhalefet genel başkan Kılıçdaroğlu ve yönetime sesini yükseltmeye hazırlanıyor.

Yeni dönemde Meclis dışında kalan Şevki Kulkuloğlu, Birgül Ayman Güler, Hüseyin Aygün gibi isimlerin sosyal medya aracılığıyla dile getirdikleri tepkilerinin ardından Mersin Milletvekili seçilen Fikri Sağlar, İstanbul milletvekili İlhan Cihaner ve bazı PM üyelerinin de tepkilerini ve eleştirilerini dile getirmesi bekleniyor.

TBMM'de milletvekilliği kaydını yaptıran Fikri Sağlar koalisyon çalışmalarında CHP'de iki ayrı görüş bulunduğunu belirtirken "Baykal'ın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi CHP'yi bağlayan bir görüşme değildir" dedi.