Kalın, Sabah'ın İngilizce gazetesi Daily Sabah'taki makalesinde İsrail'in müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarıyla İslam dünyasında büyük bir gerginliğe yol açtığını belirtti.

Kalın yazısında, "Tüm dünyada Yahudiler yeni yılını barış mesajlarıyla kutlarken Netanyahu hükümetinin desteği ile yapılan bu saldırı Yahudi bayramının ruhuna ne kadar uyuyor" diye sordu.

İLİŞKİLER OLUMSUZ BİR NOKTAYA GİDER

İbrahim Kalın ayrıca saldırıların devam etmesi halinde Müslümanlarla Yahudiler arasındaki ilişkilerinin kötü bir noktaya sürükleneceği uyarısı yaparak "İsrail'in son saldırısı sadece Filistin'de değil tüm İslam dünyasında gerginliğe neden oldu. Eğer İsrail Mescid-i Aksa işgalinde ısrar ederse Müslüman-Yahudi ilişkileri olumsuz bir noktaya gider" dedi.

"İSRAİL MESCİD-İ AKSAYI YIKIP..."

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ayrıca İsrail'in ateşle oynadığına dikkat çekerek, "İsrail'in Mescid-i Aksa'yı zamansal ve mekansal olarak bölme planı ateşle oynamaktan başka bir şey değil. İsrailli aşırıcı gruplar, Mescid-i Aksayı yıkıp yerine bir Yahudi tapınağı inşa etmek istiyor" ifadelerini kullandı.

TÜM SORUMLU NETANYAHU'DUR

İbrahim Kalın tüm bu olup bitenin sorumlusunun ise İsrail Başbakanı Netanyahu olduğunu vurgulayarak "İsrail'in eski Başbakanlarından Ariel Şaron 2000'de, dönemin muhalefet lideriyken, Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmiş sonrasında 2. intifada başlamıştı. Bugünkü orkestra ise Netanyahu tarafından yönetilip korunuyor" diye yazdı.