Kayseri'de Emniyet Müdürlüğüne dün saat 18.00'de başlayan ve halen oy kullanma bitinceye kadar devam edecek olan seçim yasağı nedeniyle siyasi partilerin indirmediği afiş, pankart, döviz ve flamalar için 2 bine yakın ihbar geldi. Polis ihbarları değerlendirerek siyasi partilere ait metaryelleri Büyükşehir İtfaiyesi, ev ve işyeri sahiplerinin uyarılmasıyla indirtti.

Kayseri'de 2'si merkez Kocasinan ilçesinde, 1'i Melikgazi ilçesinde olmak üzere oy kullandıkları kabinde cep telefonu ile çekim yapan 3 kişi, sandık kurul başkanlarının ihbarı üzerine gözaltına alındı. Seçim kanuna muhalefet gerekçesiyle gözaltına alınan 3 seçmen, polis tarafından ifadelerinin alınmasının ardından, Cumhuriyet Savcılığınca salı verildi.

Bu arada, Kayseri polisi seçim sırasında oy kullanmaya gelen 1'i dolandırıcılıktan olmak üzere aranan 5 kişiyi yakalıp, gözaltına aldı.

OYLARINI ÇEKİP SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTILAR

Bu arada Kayseri’de sandık başına giden ve MHP'ye oy veren bazı seçmenler, oy pusulası üzerinde bozkurt işareti yaparak ya da3 hilalli çakmak koyup fotoğraf çekerken, bazıları ise kâğıtlara notlar yazarak mesajlar verdi. Mesajlarda, 'Sonuç ne olursa olsun, yaşasın milli irade, yaşasın milliyetçi Türkiye, yaşasın Ülkücü hareket', '400 vekili, verilen şehitler unutmadık AKP, şimdi MHP vakti', 'Ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu için, bir gece ansızın gelebiliriz' , 'Baki Başkanıma saygılarımla vurur yüze ifadesi oylar MHP’ye bitanesi' yazılı olduğu görüldü.