İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nini Tuzlasahiline yapacağı düzenleme ile ilgili CHP'li Vekil Barış Yarkadaş asılsız iddialar ortaya attı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bu asılsız iddialara çalışma raporuyla cevap verdi.

Projede tasarıma öncülük eden “Sağlık, Doğa, Rekreasyon ve Yaşam” konseptine bağlı kalarak, her bireyin kullanımına uygun, doğa ile iç içe bir rekreasyon merkezi kurulmaya odaklanılmıştır. Mekanlar, her yaştan ve profilden kullanıcının rahat erişebilmesi için organize edilmiştir. Bitkisel, sportif ve rekreatif öğeler, kullanıcıların alanda huzurlu vakit geçirebilmeleri adına tasarlanıştır. Evvelce yapılmış olan dolgu projesi ve ona istinaden üretilen peyzaj çalışmalarında imar planı tadilatına konu olacak iki unsur bulunmakta.

Bu unsurlardan ilki Sahanın batı ucunda İTÜ Denizcilik Fakültesi sınırında komşu olan meydan sahasıdır. Söz konusu saha 1/1000 ölçekli meri imar planında İskele olarak fonksiyonlandırılmıştır. Bölgedeki mevcut durum ve imar planı incelendiğinde bölgede İTÜ Denizcilik Fakültesi önünde yer alan mendirek sahasına bağlı ve kullanımı İTÜ ye ait olan 3 adet iskele ile proje sahası içinde yer alan ticari yolcu taşımacılığında kullanılan İDO iskelesi ile meri imar planı ile planlanan 2 yeni iskele bulunmaktadır. Proje tasarımında meri imar planında yer alan batıdaki iskele fonksiyonu yerine meydan tasarımı yapılmış olup çalışma sahasının orta bölgesinde yer alması planlanan iskele ise korunmuştur.

Yeni yapılan peyzaj çalışmasında proje alanının batı kısmında fonksiyonlandırılmış olan iskele sahası dairesel kıyı sınırına sahip bir amfi meydan olarak tasarlanmıştır. 

İTÜ-İDO ARASI KIYI DÜZENLEME PROJESİ

-Meydanlar 

-Seyir Terasları  

-Spor Kompleksi ve Kaykay Pistleri

-Amfi

-Otoparklar

-Çocuk Oyun Alanları

-Açık Yeşil Alanlar tasarım aşamasında planlanmıştır.

Tuzla Bld Başkanı Dr. Şadi Yazıcı açıklaması: 

Son günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Tuzla sahiline yapacağı  düzenleme ile ilgili asılsız iddea ve konuşmalar ve de dedikodular yapılmakta.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışan sözde siyasetçiler, kulaktan dolma, dedikodu ile gelen bilgilerle, kendilerince boş ve mesnetsiz konuşmaktalar..
Proje alanı doğal alan olmayıp 40-50 yıl öncesinde ilk dolgu çalışması yapılan alandır.
Maksatlı imza toplayan kişisel siyasi  rant hesabı yapan bir kaç kişinin yanlış yönlendirmesine kurban olmuştur CHP'li Vekil sn. Barış Yarkadaş.

Karasal ve deniz alanlarının, Flora, fauna değerlendirmeleri yapılmış, ÇED raporu yönünden dahi değerlendirilen, yaklaşık 4 yıl süren uzun resmi işlemler sonrasında müsadesi alınarak projelendirilen ve ihale edilen bir proje olduğunu hatırlatırız Sn.Vekile. Rant diye iftira atılan projenin, teknik detaylarını gördüğünüzde nasıl bir hizmet ve vizyon projesi olduğunu görmeniz için; bilmeniz gerekir, ve tabiki sormanız gerekir vede öğrenmeniz gerekir..

Sn.Yarkadaş, istediği zaman projenin detaylarını yetkili ağızlardan öğrenebilir.

47 Milyon TL bir bedelle ihaleye çıkan proje bittiğinde, değil İstanbul'un ülkenin en iyi düzenlemelerinden biri olacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Kadir Topbaş Beyefendiye Tuzla Belediye Başkanı olarak Tuzla halkı adına çok teşekkür ediyorum.