Genel seçimler tamamlandı. Bazı gazetelerin Erdoğan düşmanlığı hortladı. Koalisyon hükümetinin kurulması için yapılan açıklamalara kulak tıkayan Hürriyet, Sözcü, Cumhuriyet, Posta, Taraf gibi gazeteler, attıkları manşetlerle dertlerinin Türkiye olmadığını gözler önüne serdi. Erdoğan'ı hedef alan manşetler atan bu gazeteler, seçim sonuçlarını Erdoğan'a bağlayarak kriz çıkartma algısı oluşturmaya çalıştı. İşte o haberler:   

Yasal sınırlara çekilmeli  

“Erdoğansız Hükümet” manşetini atan Taraf Gazetesi ise “AK Parti’nin tek başına iktidarı kaybetmesi Saray’ı vurdu. Koalisyon için yapılan nabız yoklamasında üç parti Erdoğan’ın yasal sınırlara çekilmesini şart koştu” dedi. 

Amaç “AK Partisiz hükümet” 

Kılıçdaroğlu’nun “Halk bize uzlaşın” sözleri Milliyet Gazetesi’nde de vurgulandı. Haberde, Kılıçdaroğlu'nun AK Partisiz hükümet isteği ön plana çıktı.

KAOS PEŞİNDE

Cumhuriyet gazetesi Kılıçdaroğlu’nun bir an önce seçim atmosferinden çıkılıp hükümetin kurulması gerektiği sözlerini öne çıkardı. Haberin devamı ise şöyle: ‘Kulislerde HDP destekli CHP-MHP formülü konuşulurken Kılıçdaroğlu tek parti hükümeti çözmede yetersiz kaldı."

Şartlarını sıraladı

“Şimdi Uzlaşma Zamanı” manşetiyle çıkan Posta Gazetesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden birlik çağrısı yaptı. Gazete Kılıçdaroğlu’nun “CHP ile AK Parti taban tabana zıt iki parti. Dolayısıyla bir arada olmamız imkânsız. Türkiye derhal rahatlatılmalı. Bir erken seçim söz konusu olacaksa da Türkiye normalleştikten sonra yapılmalı. Çağrımı yeniliyorum. Şimdi uzlaşma zamanıdır. Gelin birlik olalım”  sözlerine yer verdi. 

KILIÇDAROĞLU'NU MANŞET YAPTI

“Hükümeti Kurun Hesabı Sorun” manşetiyle çıkan Sözcü Gazetesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Şimdi uzlaşmaya dayalı hükümet zamanı. Üzgün değilim. Demokrasimiz kazandığı için mutluyum” sözlerine yer verdi.   

“DAVUTOĞLU’NUN AÇMAZI”

Hürriyet “Davutoğlu’nun zor seçimi’ manşetiyle çıkarak “Davutoğlu’nun açmazı, görüşeceği muhalefet partilerinden gelebilecek Saray’la ilgili talepler” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı cephe alınması gerektiğini işaret etti.