Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda ifade vermesi için Bahçeli'ye tebligatta bulunmuştu. Bahçeli bugün hakkındaki fezlekeler için ifade vermek için Ankara Adliyesi'ne geldi.

ADLİYE ÇIKIŞI FLAŞ ÇAĞRI: KORKMAYIN İFADE VERİN

Adliye çıkışı basın mensuplarına açıklama yapan Bahçeli, adliyede işlemlerin çok nazik bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek diğer fezlekesi olan vekillerin de adalete güvenerek gelip ifade vermesi gerektiğini söyledi. Bahçeli şunları söyledi;

"TBMM'de milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıran yasa sonrası dokunulmazlıklar kaldırıldı. MHP Osmaniye milletvekili olarak bazı illerimizde yaptığımız siyasi konuşmalar çerçevesinde bir soruşturma başlatılmış. Bugün savcılığımızın daveti üzerine bilgilerimizi sunmak üzere adliyeye geldik. Bu uygulamayı basın yolu ile çok abartanlar oldu. Ama bugünkü işlemde görüldü ki çağrılar çok kibar bir uslüpta yapıldı. Yine işlemler de aynı şekilde devam etti. Bu uygulamayı gölgelemek doğru değildir. Fezlekelerin muhatabı kimse korkmadan gelmeli ve adalete güvenmeli."

BURSA MİTİNGİ YÜZÜNDEN HAZIRLANMIŞTI

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının, Bahçeli hakkında 23 Mart 2013'te, Bursa'da düzenlediği mitingdeki sözleri nedeniyle "halkı alenen tahrik" suçundan soruşturma açtığı bildirilmişti.

BAŞBAKAN ÖRNEK GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Liderine ifade vermeye gidecek olmasından dolayı teşekkür ederek şunları söylemişti; "Sayın Bahçeli'yi tebrik ediyorum, daveti aldı bugün gitti savcıya ifadesini veriyor. Örnek davranış. Afra tafra yapan diğer muhalefet liderlerine söylüyorum, hukuktan korkmayın, haklıysanız istediğiniz olacak."