Çeşitli sivil toplum kuruluşu ve parti üyeleri İnönü Parkı’nda toplanarak, Şırnak’ta 49 gün önce kaybolan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter hakkında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından Meral Danış Beştaş söz aldı. Bu sırada elinde Türk bayrağı olan bir kişi “Kahrolsun PKK” sloganı attı. Çevredeki bir grup vatandaş da bayraklı eyleme destek verdi. Bir vatandaş, “Sizi Belçika’ya davet ediyorum, buradan gidin” diyerek tepki gösterdi.
Protestocu gruba seslenen HDP Adana Milletvekili ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Türk bayrağı ile hiçbir sorunlarının olmadığını belirterek, “Onlar da bizim yurttaşlarımız, onlar da bizim halkımız. Biz onlara karşı bir açıklama yapmıyoruz. Halkla hiçbir sorunumuz yok. Biz 49 gündür kayıp olan bir yöneticimizin akıbetini soruyoruz. Her türlü ezberi bozarak gelin, bu faşizme karşı el ele verelim ve gerçekten demokratik günlere doğru gidelim” dedi.
Beştaş’ın konuşmasının ardından grup dağılırken, polis ise protestocuları bir süre kontrol altına aldıktan sonra dağılmalarını sağladı.