Selahattin DemirtaşHDP ile PKK’nın ortaklığı olmadığını ve ajandaların farklı olduğunu iddia etti. Ancak HDP’livekillerin bugüne kadarki eylem ve söylemleriyle teröristlere verdiği destek barış maskesi takan Demirtaş’ı yalanlıyor.

Selahattin Demirtaş Almanya Süddeutsche Zeitung Gazetesi’ne verdiği röportajda, "HDP'nin PKK ile bir ortaklığı yok, HDP Türk Anayasası çerçevesinde hareket eden bir parti. Ne HDP'yi desteklemek ne de ona zarar vermek PKK'nın hedefi değil" ifadesini kullandı.

Ancak gerçekler Demirtaş'ı yalanlıyor. 

- TERÖRİSTİN ÖNÜNDE EĞİLDİ: HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, Tunceli’de öldürülen PKK elebaşı Baran Dersim için, “Önünde saygıyla eğiliyoruz” yazdı. 

- ÖRGÜTÜN SİLAH KURYESİ OLDU: HDP'li vekil Faysal Sarıyıldız, otomobiliyle PKK’nın silahlarını taşırken yakalandı.
  
- KORUCULARI TEHDİT ETTİLER: HDP Milletvekili Burcu Çelik Özkan,  "Defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini çok iyi biliyoruz” dedi.

- SIRTIMIZI PYD’YE DAYADIK: HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Biz sırtımızı Rojava'ya, Kobani'ye, IŞİD vahşetine karşı direnen halklara, insanlık mücadelesi yürüten YPG-YPJ'ye ve PYD’ye dayıyoruz. Bunu söylemekte hiçbir sakınca görmüyoruz" dedi.

TABUTLARA OMUZ VERDİLER

HDP’li Milletvekili Tuba Hezer (aşağıda) ve beraberindeki HDP’liler, PKK’lı terörist Sıdıka Yıldız’ın cenaze törenine katılarak tabutuna omuz verdi. Terörist Ali Baybariz’in cenazesine ise HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan da katıldı. 

PKK İLE PYD ORTAK ÇALIŞIYOR

ABD'nin 'terör örgütü değil' dediği PYD'nin silahlı kollarının başında Kandil'in atadığı PKK'lı üst düzey yöneticilerin olduğu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunulan raporlarla ortaya çıktı. 

İstihbarat birimleri, biri kadın üç üst düzey PKK'lının, PYD içinde faaliyet gösterdiğini tespit etti.