Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Pervin Buldan ile İdris Baluken, Kandil ziyaretleri ile ilgili fotoğraflarını, sosyal medyadan paylaştı.

"MEYVE YEMEYE GELECEKSİNİZ"

İdris Baluken, "çözüm süreci" çerçevesinde Kandil'e yaptıkları ziyaretin iki adet fotoğrafını twitter hesabından paylaştı. Baluken, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık ile KCK Yürütme Konseyi üyeleri Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın da olduğu kareyi, "Ayrıca C.Bayık, Kandil'e çay içmeye değil, meyve yemeye gelecekseniz, gelin demişti. İşte bu da kanıtı" notuyla paylaştı.

"İPUÇLARI İLE DOLU BİR FOTOĞRAF"

Baluken, başka bir karenin altına da "Heyet-Kandil ilişkisine merak salan medya için arşivden ipuçları ile dolu bir fotoğraf" notunu düştü.

YENİÇAĞ'IN İDDİASI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞMÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde kötü hava koşulları nedeniyle Kandil'e gidemediğini ileri süren HDP heyeyi için Yeniçağ gazetesi tarafından çarpıcı bir iddia ortaya atılmıştı. Gazetenin iddiasına göre isteklerinin kabul edilmediğini öğrenen Cemil Bayık'ın HDP heyetine "Niye geldiniz. Hiçbir isteğimizi kabul ettirememişsiniz. Geri dönün beceriksizler. Eğer çay içmek için gelecekseniz, gelin" dediği öne sürülmüştü.