Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Tarihi Hasanpaşa Hanı'nda Sur'un yeniden imar ve inşası için açıkladığı eylem planı, halkı rahatlattı, umutlandırdı. 'Sur Yeniden' planı, Sur'da evi ve iş yeri bulunanlardan destek aldı.

DEVLET BİZİM İÇİN ÇALIŞIYOR

Tarihi Hasan Paşa Hanı esnaflarından Mustafa Avcı Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı planla umutlandıklarını söyledi. Başbakan'ın yanı sıra bütün bakanların Sur'a gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Avcı "Başbakan'ın gelmesi bile sohbetti.

çıklamaları bizleri umutlandırdı, mutlu etti. İnsanlar Başbakan konuşurken neden toplandı, çünkü bir umutları vardı. O insanların tümü mağdur. Bu süreçte devletin yardım ettiğini biz biliyoruz. Devlet bizim için çalışıyor. Benim iki tarihi evim var. 2'si bundan 3 ay öncesine kadar sapasağlamdı. Şimdi viran bir şekilde. Yıkılan evlerin tekrar aynı doku ile yapılacak olması bizi sevindirdi" diye konuştu.

ESNAF MİSAFİRLERDEN KAZANIYOR

Hasan Paşa Han'ında 45 yıllık esnaf olduğunu anlatan Avcı, 6-7 Ekim olaylarından sonra ticari faaliyetlerin azaldığını ve insanların korkmaya başladığını söyledi. Esnaf olarak hep umutla baktıklarını ve hep barış istediklerini vurgulayan Avcı "Bu süreçte de bütün esnaf mağdur oldu. Hala insanlarda tedirginlik var. Sur'da çalışan esnaf Sur'da yaşayan insanlardan para kazanmıyor, Sur'u ziyarete gelenlerden kazanıyor. İnsanların Diyarbakır'a gelip, Sur'a gelmemesi söz konusu değil. Sur, insanıyla mekanıyla, tarihi dokusuyla korunacak sözünü aldık" dedi.

MİLLET MAĞDUR EDİLMEYECEK

Çarşı esnafından Hacı Amca ise şunları söyledi: "Başbakan, 'Evler Ulu Camii'nin minaresini geçmeyecek' dedi. Söylediklerinin hepsi hayata geçince çok güzel olacak. Millet mağdur edilmeyecek. Sokağa çıkma yasağının olduğu dönemde, benim malım zayi olmadı ama bu zararımın karşılanması iyi olurdu. Faizsiz kredi de verilirse esnaf işlerini toparlar."