HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 7 Haziran genel seçimleri sonrası erken seçim olasılığı üzerine kendi yaptırdıkları anket sonuçlarını açıkladı.

YÜZDE 15'İN ALTINA DÜŞMEZ

Hürriyet'e konuşan Figen Yüksekdağ, olası bir erken seçimde oylarının artış gösterdiğini söyledi. Yüksekdağ, "Şu konuda çok emininiz; yeni bir seçim yapılsa Halkların Demokratik Partisi yüzde 15'in altına düşmez." dedi.

AK PARTİ-MHP KOALİSYONU

Erken seçim sizin açınızdan AK Parti-MHP koalisyonuna yeğ midir?

Şu an bir erken seçim bizim tercih ettiğimiz bir şey değildir. İki sayılan seçenek açısından bizim duruşumuzu değiştirecek bir fark yok. Biz iki koşulda da Türkiye'nin görebileceği en iyi muhalefeti yapmaya adayacağız kendimizi. Biz bundan sonraki süreçte kendimizi bir iktidara hazırlama yönünde ilerleyeceğiz.


HDP'NİN BARAJ SORUNU

Erken seçimi kesinlikle tercih etmemenizin nedeni HDP'nin tekrar baraj sorunu yaşama olasılığı mı?

Hayır, asla. Erken seçim şu an erken seçim isteyenler için büyük bir risk. Bu riski neden göze aldıkları onların tartışma konusudur.

ERKEN SEÇİMDE HDP OYLARI

Yazılanlara, çizilenlere bakılırsa erken seçimde Cumhurbaşkanı'nın yüzde 44-45 bandını yakalama hedefi var. Hatta şimdiden bunun yakalandığını iddia eden anket firmaları var. HDP'nin oyları bazılarının iddia ettiği gibi düşüşte mi?

Bize gelen anket sonuçlarına göre yeni bir seçim olursa yüzde 14.2 oy alabileceğimize dair öngörüler var. Şu konuda çok emininiz; yeni bir seçim yapılsa Halkların Demokratik Partisi yüzde 15'in altına düşmez. Bunu çok net, daha yüksek bir güvenle söyleyebilirim. Yüzde 16-17 bandına doğru oylarımız tırmanabilir ama yüzde 15'in altına düşeceğini düşünmüyorum. 7 Haziran seçimlerinde bize oy verenlerin dışında oy vermeyi çok isteyip de alışkanlıkları ve kaygıları nedeniyle sandık başında vazgeçenler de oldu.