Uludere’de dört yıl önce PKK’lı grup sanılarak vurulan kaçakçı konvoyunda yakınları ölen HDP milletvekili Ferhat Encü, sınırda görevli askerlerin geçişini engellemeye çalıştı. Terör örgütü PKK’nın, Türkiye sınırının kaçakçılara açılması için talimat verdiği ve Encü’nün de Kandil’den gelen bu talimat üzerine askerleri engellemeye çalıştığı iddia edildi.

PROVOKASYON BELGELENDİ

Bir grup terör örgütü yandaşı geçtiğimiz gün illegal yollardan Uludere’de sınırı geçmeye çalıştı. Önceden planlandığı gibi, asker duruma engel olunca da, HDP milletvekili Ferhat Encü’yü çağırdı. Yanında bazı basın mensuplarıyla birlikte bölgede güvenlik tedbiri alan askerlerin önüne çıkan Ferhat Encü, komutanlarla önce tartıştı, ardından da el kol hareketleri ile tahrik etmeye çalıştı. Yanındaki muhabirde bölgedeki hassasiyet sebebiyle silahlı görev yapan askerleri fotoğraflayarak “Asker milletvekiline silah çekti” haberi yaptı. HDP’li Encü de bu fotoğrafları Twitter hesabından paylaştı. Olay sırasında çekilen video görüntüleri de HDP’li vekilin provokasyonunu belgeledi. HDP’li Encü’nün askerin önüne çıkıp, onları iterek tahrik ettiği tüm çıplaklığıyla görüldü. Kandil’in talimatıyla gerçekleştirilen Uludere provokasyonu, askerin sağduyu sayesinde kimsenin burnu kanamadan engellendi.

TALİMAT KANDİL'DEN

Terör örgütü PKK’nın talimatıyla geçen hafta Şırnak’ın Uludere ilçesinde örgüt yandaşlarından bir heyet oluşturulduğu belirlendi. Sınır hattı bölgesinde güvenlik güçlerince alınan emniyet tedbirlerinin kaldırılması, bölgenin sözde sınır ticaretine açılması için eylem organizasyonu yapıldığı öğrenildi. Kandil’den gelen talimatta sınır hattında bulunan salatalık pınarı bölgesinde oturma eylemi yapılması ve bu eylem sınır kaçakçılara açılıncaya kadar sürmesi istendi.

HER ŞEY TAMAMEN YALAN

PKK’nın planı doğrultusunda yanına gazetecileri de alarak sınır güvenliğini sağlayan askerlerin karşısına çıkan HDP’li vekil Ferhat Encü ise önce askerleri itti. Sonra da onlarla itiş kakış yaşadı. O sırada yayındaki Paralel Yapı’nın gazetesi Cumhuriyet muhabiri de Encü’ye saldırılmış izlenimi vermeye yönelik fotoğraflar çekti. Cumhuriyet, dün “HDP’li vekil ve yayındaki muhabirimiz dövüldü, haraketlerle tehdit edildi. Devlet dayağı” manşeti attı. Evrensel ile PKK’nın üst düzey isimlerinin yazdığı Özgür Gündem de benzer manşetle yayınladı. Milletvekili Encü de, Twitter hesabından olaya ilişkin fotoğraflar paylaştı. Fakat PKK ile HDP’nin oyununu askerlerin tartaklandığı video görüntüleri bozdu. Askerler güvenlik bölgesinde iken üstlerine giden Encü’nün üzerinde sivil bir kıyafet var. Askerlerin “Kimsin” diye sorduğu, şüpheli bularak güvenlik hazırlığı yaptığı görülürken, “Milletvekili” yanıtını alınca silahlarını indirdiği görüldü.