HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den Meclis görevlisine fırça! Divan'ın koyduğu yasağı gazetecilerle birlikte delen Önder, Meclis kulislerine gazetecilerin alınmayacağını söyleyen görevliye sert çıktı. 

Son günlerin en tartışmalı ismi Sırrı Süreyya Önder, Meclis'te fırtına estirdi. Başbakan Davutoğlu ile yaşadığı polemik sonrası kendisiyle röportaj yapmak isteyen gazetecileri, milletvekillerinin girebildiği alana sokmak isteyince, Meclis görevlisinin itirazıyla karşılaştı.

GÖREVLİYE BAĞIRIP ÇAĞIRDI

İtiraza sert çıkan HDP'li Önder, kameraların karşısında banko memuruna bağırmaya başladı. Sinirli olduğu her halinden belli olan Önder bu kez "İdare amiriyim" diyerek, gazetecileri kulise davet etti.

"KISITLAMA DOĞRU DEĞİL"

Gazetecilerin saat 20.00'dan sonra kulislere alınmamasını antidemokratik bir uygulama olduğunu ve kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Önder şöyle konuştu;

"Biz divanda bunu dile getiriyoruz. Ama divan çoğunluklar var. İstedikleri gibi yapıyorlar. Meclis kamusal alandır. Mecliste özel alan olmaz. İnsan yorulur da uzanır da insanlık halidir. Niye bundan rahatsız olalım? Basına böyle kısıtlamaları doğru bulmuyoruz. Gazeteciler hiçbir şekilde bana rahatsızlık vermiyor. Bize iktidar rahatsızlık veriyor."