HDP'li Celal Doğan, terör örgütü PKK’ya ve sıcak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ''HDP, PKK’ya karşı tavır almalı'' çağrılarını gerçekçi bulmadığını ifade eden HDP'li Celal Doğan ''Bunlar reel politiğe uygun değil. Kürt siyasetinin bir kanadı Kandil’dir'' dedi.

HDP Milletvekili Celal Doğan, açıklamalarında PKK şiddetini meşru göstermeyi de ihmal etmedi. Al Jazeera’den Gonca Şenay'a konuşan Celal Doğan, “Şiddete nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna “İnsanların şiddete başvuracak noktaya getirilmemesi gerekir” cevabı verdi.

''KÜRT SİYASETİNİN BİR AYAĞI KANDİL'DİR''

"Yüzde 13 oranında oy alınması sizce HDP’ye bu dönemde farklı bir misyon yüklüyor mu? PKK’ya ilişkin duruşunda örneğin bir farklılık gerektirir mi?" sorusu yöneltilen Doğan’ın röportajındaki ilgili bölüm şöyle:

"Bunların hiç birisi reel politikaya uygun değil. Gerçekle uyuşmuyor. Kürt hareketinin gerçekleri var. Birisi Kandil, birisi Avrupa diasporası, şimdi bir de Suriye’de PYD eklendi. Bizim devleti yönetenler dün Kuzey Irak’ı bile gerçek kabul etmiyorlardı. Zamanında dedik ki “Bunlarla bir ilişki kurun. Yarın başkası gelir, geri kalırsınız.” Zamanında bu devlet Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nde orada kurulacak bir devleti savaş sebebi saydılar. Sonra sordum onlara neden savaşmıyorsunuz diye, “Biz ABD’nin geleceğini bilmiyorduk” dediler. Öngörüsü olmayan devlet adamlarının getirdiği noktadır bu. Kobani meselesi olduğunda ben doğrudan Muharrem Yılmaz’ın yanına gittim, “Burada oluşan durum Kuzey Irak’tan farklı değil. Bu adamlar vatandaş değil, nüfus kağıdı yok, mülkiyet sahibi olamıyorlar. İlk defa burada bunların eline toprak sahibi olma imkanı geçti ellerine. Bunlarla ilişki kurun” dedim. Sayın Cumhurbaşkanı’na da söyledim. PYD’yi yanlış değerlendiriyorsunuz dedim, PKK ile ilişkisi olabilir. Ama O’nu “Kendi toprağını savunan bir mücahitler ordusu, bir kurtuluş örgütü gibi görün” dedim. Teşhis yanlış olduğu için tedavi de yanlış. Şimdi ne oldu ABD, “PYD bizim müttefikimiz, ona dokunmayın” dedi. Hadi dokunun bakalım dokunabiliyorsanız."

Celal Doğan bundan birkaç hafta önce de TSK'yı katliam yapmakla suçlamıştı.

ORDUYA KURŞUN SIKILIRSA BEN YOKUM DEMİŞTİ

Seçim öncesi CHP'den HDP'ye geçmesiyle ilgili "Buraya barış için geldim, Türk ordusuna tek bir kurşun sıkıldığında burada durmam" diyen Celal Doğan şimdi de PKK'ya ağlıyor.

KOBANİ'DEKİ FOTOĞRAFI KANDİL DİYE PAYLAŞARAK YALAN PROPAGANDA

Celal Doğan üstelik, geçen yıl IŞİD'in Kobani'ye yaptığı bir saldırıda, ölenlerin çekilen fotoğraflarını "TSK'nın yaptığı katliamda hamile kadın öldü" propagandasıyla kullanıyor.