Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı kabinede yer alan HDP'li Müslüm Doğan (Kalkınma Bakanı) ve Ali Haydar Konca'dan (Avrupa Birliği Bakanı) ilk açıklama geldi. 

YENİ AB BAKANI HDP'Lİ ALİ HAYDAR KONCA

"Biz herkesle empati yapmaya hazırız. Kabinede MHP'li olmuş, HDP'li olmuş, bunları bir kenara itmek gerekiyor. Biz herkesle sorunları konuşmaya hazırız. Buna ihtiyaç var. Sayın Tuğrul Türkeş'in kabinede yer almasının bize bir zararı yok. Bu hükümet anayasal zorunluluktan kaynaklanan bir hükümet, dolayısıyla bir hizmet hükümeti değildir. O anlamda hizmet üretimine yönelik çok fazla fırsatı olduğu düşüncesinde değilim."

HDP'Lİ KALKINMA BAKANI MÜSLÜM DOĞAN

"Sayın Başbakan aradılar, görevlendirildiğimi söylediler. Hayırlı olsun dediler. Biz de bu göreve hazır olduğumuzu, partimizin programı temelinde, ülke kalkınmasıyla ilgili programımızı uygulayacağımızı hiçbir endişe duymadan seçime kadar bu çalışmalarımızı yürüteceğimizi söyledik. Ülkemize, ortak vatanımıza, tüm yurttaşlarımıza hayırlı olsun diyoruz. Biz bu ülkenin yönetimine talip vir partiyiz. Ortaya koyduğumuz yeni yaşam modeliyle bu ülkeyi yönetebileceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın."