HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'nın kalbinde gerçekleşen ve 29 kişinin ölümüne, 80 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamanın intihar bombacısı Abdülkadir Sömer'in cenazesine katılması gündemin ilk sıralarında yer aldı. İktidar ve muhalefet partileri HDP'yi teröre tavır almamakla, Hezer'i de vatana ihanet etmekle eleştirdi.

Hedef oklarından nasibini alan HDP'nin Sözcüsü Ayhan Bilgen, konuya insani temelle yaklaştıklarını söyledi. RS FM'de Yavuz Oğhan'ın hazırlayıp sunduğu 'bidebunudinle' programında konuşan Bilgen, "Ölenlerin kimliğine bakmadan geride kalanların acısını paylaşmak onaylamak anlamına gelmez" dedi.

Bilgen, "Cenaze törenleri geriye kalanların acısıdır. Konuya geride kalanların psikolojisi üzerinden bakmak gerekir. O eylemi onaylamak Ankara'dakilerin acısına duyarsız olmak gibi ele alınmamalıdır. Ölenlerin kimliğine bakmaksızın ölenlerin ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Olaya insan hakları bağlamıyla yaklaşıyoruz. Oradaki bir arkadaşımızın acıyı paylaşması bu insanların niye bu kadar kolay ölüme gidiyor olmalarıyla ilgilidir. Öfkeyle sergilenen tavırları anlamaya çalışmak asla onaylamak anlamına gelmez. Her katıldığınız cenaze ortamındaki söylemlerin ortağı olmazsınız. Eğer gerçekten ölümlerden rahatsızlık duyuyorsak, asker polis, sivil, Kürt gençler ölmesin istiyorsak, Ankara'daki de 4 yaşındaki çocuk, Diyarbakır'da Cizre'de 3 aylık çocuklar ölmesin istiyorsak bu sorunların barışçı çözümüne dair ısrarlı davranmak zorundayız" diye konuştu.