Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki güvenlik zirvesi Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirdi.
Toplantı sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklama yaptı. 
Bakanların açıklamaları şu şekilde;
''Sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlenmiştir. Bu terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz ve bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını teyiden bir kez daha söylüyoruz. Bu milletin azim ve kararlılığı hiçbir zaman ortadan kalkmayacaktır.
Yapılan tahkikatlarda ciddi bulgular elde edilmiştir. Ama kesin olarak yapan örgüt sonuçlar tamamen elde edilip, soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir. Kesin kanaata varınca açıklanır. 
'PRANGA OLMAKTAN BERTARAF EDİLECEKTİR'
Elbette biz bu terörist saldırılarla, şu anda yürüttüğümüz, milletimizin huzuru ülkemizin birliği bütünlüğü için yürüttüğümüz terörle mücadele sekteye uğramayacaktır. Terörle mücadelede kararlılığımız hiçbir zaman bu tür saldırılarla engellenemeyecektir. Terör bu ülkenin ayağında pranga olmaktan bertaraf edilecektir. 
'TÜRKİYE'NİN YOLUNU KESEMEYECEKLER'
Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet diliyorum, onlar bizim şehitlerimizdir. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Huzur ve güven için ortaya koyduğumuz mücadelenin devam edeceğini ve sonuçlandırılacağını söylemek istiyorum.
Şimdi ortaya koyduğumuz hedefleri engellemeye yönelik, Türkiye'nin yolunu kesmeye çalışanlar Türkiye'nin yolunu kesemeyeceklerdir.''
ÖLÜ SAYISI 34'E YÜKSELDİ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da yaptığı açıklamada en az 1 saldırgan dahil 34 kişinin öldüğünü, 19'u ağır 125 kişinin yaralandığını açıkladı.

Müezzinoğlu şunları söyledi:
''Milletimizin başsağolsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 125 hastamız tedavi görüyor. 19'unun durumu ciddiyetini koruyor. 7 hastamız ameliyatta. Diğer hastalarımız da büyük çoğunluğu bu akşam evlerine gönderilebilecek düzeyde. Tedavileri devam edecek hastalarımız da olacaktır. Acil şifalar diliyorum
Olaydan 1,5-2 dakika sonra ambulans hizmetleri anında müdahalede bulundu. Şu anda 14 hastanemizde yaralılarımız var. Bilgileri Alo 184 hattında bilgi alabilirler. Olay yerinde ölen sayısının 30 olduğu hastanelerimize gelip de, hastanemizde vefat olduğunu 4 oldu. 30 kişinin en az 1'i ya da 2'si terör eylemini, araçtaki kişiler olabileceği değerlendirilebilecektir. 
Bu terör eylemi zihniyetini lanetliyorum. Eylem yapanlar zaten gidecekleri yere gittiler. Rabbim inşallah milletimizi bu tür felaketlerle karşılaştırmaz.''
Etiketler: Ankara patlama