AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te MHP genel merkezinde görüşecek. Davutoğlu, yarın da HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile çarşamba günü saat 11.00'de görüşecek.

AK Parti'nin heyeti belli oldu

Ak Parti'nin MHP Heyeti'nde, Faruk Çelik, Mahir Ünal, Haluk İpek ve Ertan Aydın bulunuyor.

YAKINLIĞIN ÖLÇÜSÜ NETLEŞİR
 
Başbakan Davutoğlu, CHP ve MHP'ye hangi uzaklıkta oldukları sorulmuş, Davutoğlu ise şöyle yanıt vermişti: CHP ile de MHP ile de bu anlamda yakınlığımız aynı. Bu süreçte olumlu kavramlar kullanalım. Uzaklık değil negatif bir kelime. CHP ile görüşmemiz olumlu geçti, sıcak bir atmosferde geçti. Hepimiz bu ülkeye hizmet için varız. Birbirimize duyduğumuz saygı millete de güven verecektir. Millet şu anda birbiriyle konuşabilen anlaşabilen bir yaklaşımı istiyor. Milletimizin bu talebini karşılayacak şekilde tutum almamızı bekliyorum. MHP ile yarın görüştükten sonra sürecin ilerlemesi konusunda bu yakınlığın ölçüsü daha netleşir.
 
MHP'DE SON DURUM NE?
 
MHP’de ilk temasın ardından asıl müzakerelerin yapılacağı ikinci tur görüşmeye geçilmesinin zayıf ihtimal olduğu kanaati hakim.
 
Davutoğlu’nun yanında Faruk Çelik ve Taner Yıldız gibi isimlerin bulunabileceği belirtilirken, MHP kanadında Bahçeli’nin yanı sıra Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Genel Sekreter İsmet Büyükataman ve iki genel başkan yardımcısının görüşmeye katılması bekleniyor.
 
1 SAATİ GEÇMEYECEK İDDİASI
 
TBMM Genel Kurulu’nda 15.00’te gerçekleştirilecek RTÜK seçimleri nedeniyle 14:00’te planlanan Davutoğlu-Bahçeli görüşmesinin 1 saati geçmesi beklenmiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ucu açık bırakılan görüşme yaklaşık 2 saat sürerken, MHP ile görüşmenin Meclis’e alınıp 1 saati aşmayacak şeklinde planlanması parti kulislerinde “zaten söylenecek şeyler fazlasıyla söylendi. MHP’nin duruşu ilk günden beri net, görüşme MHP açısından bu söylediklerimizin tekrarından ibaret olacak” değerlendirmelerine yol açtı.