Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ne Başkan Melih Gökçek ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar imzasıyla gelen "1071" ismi teklifi, Meclis'te yanına Malazgirt'i de eklenerek "1071
Malazgirt Bulvarı olarak oy birliği ile kabul edildi.

Başkent'te Eskişehir Yolu ile Anadolu Bulvarı'nı Konya Yolu'na bağlayacak olan ve bir kısmı ODTÜ arazisinden geçen bulvarın ismi, "1071 Malazgirt" oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapımı sırasında protesto gösterilerine neden bulvarın ismi Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar imzası ile "1071" olması teklifiyle Büyükşehir Meclisi'ne gönderildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz, gelen isim önerisine "Malazgirt"in de eklenmesini istedi. Yılmaz'ın önerisi Meclis'te kabul gördü. Bulvarın yapımı sırasında yaşanan protestolara destek veren CHP de, isim önerisine tam destek verdi ve "1071 Malazgirt Bulvarı" ismi Meclis'te AK Parti,CHP ve MHP üyelerinin oylarıyla oy birliği ile kabul edildi.

"1071 MALAZGİRT" ŞUBAT'TA AÇILIYOR

Eskişehir Yolu ile Anadolu Bulvarı'nı Konya Yoluna bağlayacak bir kısmı ODTÜ arazisinden geçen dört kilometrelik bulvarda, 8 adet köprülü kavşak veya alt üst geçitten 7'si tamamlandı.Asfalt serim çalışmaları sürdürülüyor. Bulvarda dört gidiş ve dört geliş olmak üzere toplam 8 şerit yol bulunuyor. Çalışmaların haftanın yedi günü 24 saat vardiyalar şeklinde sürdüğü bulvar Şubat sonunda açılacak. Açılışın Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.